Siyaset
Giriş Tarihi : 08-01-2020 18:40

Sinop'tan Ankara çıkartması!

AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş öncülüğünde Sinop'un önemli yerel dinamikleri olan meslek odaları ve STK temsilcileriyle Ankara'ya adeta çıkartma yapıldı. Ankara programı kapsamında Sinop heyeti Bakanlıklar nezdinde ziyaretler gerçekleştirdi.

Sinop'tan Ankara çıkartması!

Ziyaretlere AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş ile birlikte İl Başkanı Uğur Giresun, İl Genel Meclisi Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salim Akbaş, Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Gürsel Öz, Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Haydar Gündoğdu, Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Kurtuluş Kaya, 1. Kısım Sanayi Sitesi Başkanı Bayram Güveli ve 2 Kısım Sanayi Sitesi Başkanvekili Mustafa Canyıldız ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Sinop'taki yatırımlarla ilgili; Enerji Bakanı Fatih Dönmez, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ziyaret edildi. 

Ankara programının oldukça verimli geçtiğini belirten AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, "Enerji Bakanımız Sayın Fatih Dönmez’i ziyaret ederek Sinop'umuzun enerji yatırımlarını ve ihtiyaçlarını konuştuk. Sinop heyeti olarak Adalet Bakanımız Sayın Abdülhamit Gül’ü makamında ziyaret ettik ve yatırımlarımızı ele aldık. Ankara programı kapsamında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’ı ziyaret ederek, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve Küçük Sanayi Sitelerimizin altyapı ve sosyal donatı ihtiyaçları için destek istedik” dedi.

BAKAN FATİH DÖNMEZ İLE ENERJİ YATIRIMLARI KONUŞULDU
Görüşmelerin detayları ile ilgili bilgi veren AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun ziyaretler kapsamında ilk olarak görüştükleri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e Sinop OSB’nin doğalgaz sorununu gündeme getirdiklerini ve Basınç Düşürme İstasyonu ile doğalgaz alt yapısının yapılması hususunu değerlendirdiklerini söyledi. Giresun; 1. ve 2. Kısım Sanayi Sitesinin etrafında şehir aydınlatma direklerinin sayısının artırılması, elektrik hatlarının yer altına alınarak yenilenmesi ve dükkanlarının çatı örtülerinin Güneş panelleri ile değiştirilerek elektrik enerji üretimi yapılması ve elektrik masraflarının azaltılması için proje ve finansman desteği sağlanması konularının görüşüldüğünü ifade etti. 

BAKAN ABDULHAMİT GÜL İLE BİR ARAYA GELİNDİ
Giresun, Ankara’da Bakanlık ziyaret trafiğinde ikinci durak olan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ü ziyaretlerinin çok sıcak ve samimi bir atmosferde gerçekleştiğini, Sinop Adalet Sarayı ve diğer konuların ziyarette gündeme geldiğini bildirdi.

BAKAN VARANK’TAN OSB VE KÜÇÜK SANAYİ SİTELERİ İÇİN ALTYAPI DESTEĞİ İSTENDİ
AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, OSB içinde kreş ve sosyal alanların yapılmasına Sanayi ve Teknoloji Bakanımızın destek sözü verdiğini ayrıca Küçük Sanayi Sitesinin eski teknoloji ile yapılan alt yapısının yetersizliğinin giderilmesi konusunun ve Bakanlık kredisi ile yapılan II. Kısım Küçük Sanayi Sitesi üyelerine borçlarının kapatılabilmesi için toplu ödeme imkanı verilmesi konularının görüşüldüğünü bildirdi. 

BAKAN PEKCAN MÜJDE VERDİ
Ankara temaslarımızda son olarak Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ı ziyaret ettiklerini kaydeden AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, daha önce hem kendilerinin hem de Milletvekili Dr. Nazım Maviş’in Bakanlık nezdinde temaslarıyla gündeme getirilen Sinop Havalimanının gümrüklü hale getirilmesi ve yurtdışı direk uçuşlara açılması müjdesini aldıklarını, esnafın, sanayicinin sorun ve talepleriyle uluslararası ticaretle ilgili konularda ki taleplerini ilettiklerini söyledi. Giresun; “Sayın Bakanımız Gurbetçilerimizin merakla beklediği o müjdeli haberi verdi. Bakanımız Sinop Havalimanının yurt dışı uçuşlar için gümrüklü hale gelmesi kararını heyetimizle paylaştı. Ayrıca Sayın Bakanımızla, Sinoplu iş adamı ve esnaflarımızın ihtiyaç ve taleplerini değerlendirdik. Sayın Bakanlarımıza verdikleri destek ve ilgileri için ayrı ayrı teşekkür ediyoruz" dedi.

AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, Ankara’daki programların planlanması ev sahipliği sebebiyle AK Parti Milletvekili Dr. Nazım Maviş’e, Sinop heyetini sıcak ilgiyle karşılayan Bakanlara ve heyette kendilerine eşlik eden tüm katılımcılara teşekkür etti. 

AdminAdmin