Siyaset
Giriş Tarihi : 28-09-2015 19:38   Güncelleme : 28-09-2015 19:43

SİNOPLU KÜRTLERDEN TERÖRE KARŞI BİRLİK MESAJI

“BİN YILLIK KARDEŞLİĞİ BOZDURMAYACAĞIZ”

SİNOPLU KÜRTLERDEN TERÖRE KARŞI BİRLİK MESAJI
 Sinop’un Boyabat ilçesinin Bayamca köyünde yaşayan Kürtler, kendilerini ziyaret eden Ak PartiSinop Milletvekili adayı Nazım Maviş ve Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı’yı Türk bayrakları ile karşıladılar. Köylülerin kurduğu Gedikoğulları Derneği tarafından bayram vesilesiyle düzenlenen köy şenliğine katılan Nazım Maviş ve Şefik Çakıcı, köylülerle tek tek bayramlaşırken bayrak baskılı tişört giymiş gençler AK Parti heyetine eşlik etti.

“BİN YILLIK KARDEŞLİĞİ BOZDURMAYACAĞIZ”

Bayamca köyündeki bayramlaşma töreni, şehit asker ve polislerimize saygı duruşunun yapılmasından sonra İstiklal Marşının okunması ve dualarla başladı. Köylü gençlerin Arif Nihat Asya’nın Bayrak şiirini hep bir ağızdan okumasıyla devam eden program Nazım Maviş ve Şefik Çakıcı’nın konuşmalarıyla sona erdi. Hatiplerin konuşmaları sık sık "Türk Kürt Kardeştir, Ayrım Yapan Kalleştir", “Her Şey Vatan İçin", “Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez" sloganları ile kesildi.

Boyabat Bayamca Köyü Gedikoğulları Derneği Kurucu Başkanı Ergün Gedikoğlu, AK Parti Sinop Milletvekili Adayı Nazım Maviş ve Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı’yı köylerinde görmekten dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

Bu arada alanda asılı olan ve köydeki gençlerin hazırladıkları “Şehitlerimizi minnetle Anar, Allah’tan rahmet dileriz. Bin Yıllık kardeşliği bozdurmayacağız.” yazılı pankart da dikkat çekti.

Bayramlaşma esnasında konuşma yapan Maviş ve Çakıcı, birlik ve beraberlik mesajlarından dolayı köylülere teşekkür etti. Haymana ve Van’dan geldikleri bilinen Bayamca Kürtleri bir asırdan fazladır bu köyde yaşıyorlar.

MAVİŞ: "TÜRKLERİN ve KÜRTLERİN AYRISI-GAYRISI YOK"

AK Parti Sinop Milletvekili Adayı Nazım Maviş, konuyla ilgili bilgi verirken “Sinoplular milletimizin birliği konusunda çok duyarlı. Sinoplular, devletin terör belasını def edeceğine, PKK’yı bitireceğine inanıyor. Sinop’ta Kürt köylerimiz var. Bayamca bunlardan biri. Kürt köylerimiz her zaman birlik ve beraberlikten yana oldular. Ayrımız, gayrımız yok. Türkler ve Kürtler et ve tırnak gibi ayrılmaz bir bütündür, kardeşliğimizi hiç kimseye bozdurtmayacağız. Bayamca’da yaşayan hemşerilerim ne kadar Kürt ise ben de o kadar Kürdüm, Nazım Maviş ne kadar Türk ise Bayamcalılar da o kadar Türktür. Sonuçta hepimiz Allah’ın yarattığı şerefli varlıklarız, hepimiz Adem ve Havva’nın çocuklarıyız” dedi.

Köy şenliği konuşmaların ardından keşkek ve etli pilav ikramıyla sona erdi. Şenliğe, Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı ve AK Parti Sinop Milletvekili adayı Nazım Maviş’in yanı sıra, civar köylerin dernek başkanları, muhtarlar ve köylüler de katıldı.

Kaynak : Boyabatmanşet

hakan akbaşhakan akbaş