Siyaset
Giriş Tarihi : 24-09-2017 21:01   Güncelleme : 25-09-2017 21:24

Sinoplular İstanbul'da Buluştu

İstanbul Sinopspor tesisinin açılışı büyük bir katılımla gerçekleşti

Sinoplular İstanbul'da Buluştu

Küçükçekmece Belediyesinin 1. Amatör Lig ekiplerinden İstanbul Sinopspor Kulübü için hazırladığı spor tesisi düzenlenen davullu zurnalı törenle 11 Aralık Pazar geniş bir katılımla hizmete açıldı.

Açılış törenine İçişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Engin Altay, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Recep Şencan’ın yanı sıra eski futbolculardan Evren Nuri Turhan, Oktay Derelioğlu,ÖNSİAD İş Dünyası Sanayi ve İş Adamları Derneği Genel Başkanı Rasim Erdoğmuş ile birlikte sanat dünyasından birçok isim ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İçerisinde prefabrik tesis binası, yemekhane, soyunma odası, cafe, malzeme odaları ve halı saha bulunan tesisin açılış töreni renkli görüntülere sahne oldu. Protokol konuşmalarının ardından ünlülerden oluşan takım ile İstanbul Sinopspor oyuncuları dostluk maçı yaptı. Oktay Derelioğlu 2 gol attığı maç 4-4 beraber sonuçlanırken, oynanan güzel oyun vatandaşlardan büyük beğeni topladı.

CHP’li Engin Altay’dan Kadir Topbaş yorumu Açılış töreninde yaptığı konuşmada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın istifasına değinen CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “İstanbul’la ilgili önemli bir olay yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bugüne kadar yaptığı hizmetleriyle hayırla anılacaktır. Eksik olmasın bugüne kadar İstanbul’a yaptığı hizmetlerden dolayı huzurunuzda ona teşekkür etmeyi İstanbul Milletvekili olarak bir borç biliyorum. Sayın Kadir Topbaş’ın İstanbul’a kayda değer hizmetleri olmuştur. Bu sebeple kendisine İstanbul halkı adına teşekkürü bir borç biliyorum” dedi. “Küçükçekmece Belediyesi olarak amatör spor kulüplerine her türlü desteği vermeye çalışıyoruz”

Açılış töreninde konuşma yapan Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Recep Şencan, “800 bine yakın bir nüfusa sahip Küçükçekmece’nin ismi küçük ama kendisi büyük olan bir ilçedir. Dolayısıyla bu ilçe içerisinde yaşayan çok güzel gençlerimiz var. Gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak olmaları için spor yapmaları gerekiyor. Sporla uğraşan hiçbir genç uyuşturucu madde gibi kötü alışkanlıklara bulaşmıyor. Bizlerde Küçükçekmece Belediyesi olarak özellikle amatör sporculara her türlü desteği vermeye çalışıyoruz” diye konuştu.

“Belediyelerin amatör sporu destekliyor olması çok önemli” Amatör spor kulüplerini belediyelerin desteklemesinden memnun olduğunu ifade eden eski futbolcu Evren Nuri Turhan, “Küçükçekmece Belediyesinin düzenlediği bu tarz etkinliklerde bulunuyoruz. Bu etkinlikler çok önemli, belediyeler çok destek veriyorlar. Yapılan bu destekler alt yapı için gençler için çok önemli, bizlerde bu yollardan geçtik. Onun için sürekli olarak bulunuyoruz, konuşmalar yapıyoruz, top oynuyoruz. Belediyelerin amatör spor kulüplerini destekliyor olmaları çok önemli. Çünkü, başka bir gelir kaynakları yok. Onun için burada olmaktan çok memnun oluyorum” şeklinde konuştu.

 İstanbul Sinopspor Kulübü Tesisleri etkinliklerin ardından düzenlenen kurdele kesim töreniyle hizmete açıldı.


hakan akbaşhakan akbaş