Siyaset
Giriş Tarihi : 06-03-2015 14:44   Güncelleme : 06-03-2015 13:44

SİYASETİN SAHİBİ HALKTIR

AK Parti Sinop Milletvekili Aday Adayı ve AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Nazım Maviş, KON TV ekranlarında Çetin Altan’ın sunduğu ‘ANKARA KONUŞUYOR’ programı ile KANAL A Televizyonunda Özlem Özcan’ın sunduğu ‘SOSYAL BİLGİLER’programına konuk oldu.

SİYASETİN SAHİBİ HALKTIR
 AK Parti Sinop Milletvekili Aday Adayı ve AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Nazım Maviş, KON TV ekranlarında Çetin Altan’ın sunduğu ‘ANKARA KONUŞUYOR’ programı ileKANAL A Televizyonunda Özlem Özcan’ın sunduğu ‘SOSYAL BİLGİLER’programına konuk oldu. Maviş katıldığı programlarda Çözüm Süreci, yeni anayasa ve seçim süreci hakkında kendisine yöneltilen soruları cevaplandırdı. Maviş, AK Parti Milletvekili aday adaylık süreci hakkında da bilgi verdi.

SİYASET MEMLEKETE HİZMET ARACI

Nazım Maviş kendisine neden siyasette olduğunun sorulması üzerine,Kendimizi siyasetin dışında hiç görmedik. Siyaset İnandığımız doğru bulduğumuz değerler adına bir hizmet aracı gördüm. 2002’den beri AK Parti kadroları mücadele veriyor.  Yeni Türkiye’den bahsediyoruz. Daha özgür daha demokratik bir ülkeden bahsediyoruz. Hem kendi ilimize hem Türkiye’ye verebileceğimiz bir katkı varsa seçilmiş olarak vermek üzere bir yola çıktım” dedi.

SİYASETİN SAHİBİ HALKTIR

Konuşmasında “Türkiye’yi geçmiş yıllarda olduğu gibi hala vesayet mekanizmaları ile yönetmek arzusunda olanlar var”diyen Nazım Maviş “Türkiye’de halkı karar mekanizmalarının dışında tutmak isteyen bir takım odaklar var. Bu odaklar siyaseti itibarsızlaştırmışlardı. 2002 yılından bu zamana kadar AK Parti siyasete yeniden itibar kazandırdı.Siyasetin sahibi halktır.”Şeklinde konuştu.

SİLAH BIRAKMA KARARI ÖNEMLİ

Çözüm Sürecini de değerlendirenAK Parti Sinop Milletvekili Aday Adayı ve AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Nazım Maviş sürece dair şunları söyledi:

“Çözüm süreci Türkiye’nin kaderidir. Çözüm Sürecinde önemli adımlar atıldı. Her türlü engellemelere rağmen AK kadrolarının çözüm süreci ile ilgili iradesi tamdır. Gelinen nokta,  son derece başarılı bir noktadır. AK parti çözüm sürecinde kararlı adımlar attı. Şimdi bu kararlı adımların faydasını görüyoruz. Millet bu konuda samimi olanlarlarol yapanları ve problemi çözüyormuş gibi yapıp çözüme engel olmaya çalışanları çok iyi görüyor. Süreci sabote etmek isteyen kesimler var. Türkiye güçlenmesin ve selamet yurdu olmasın diye hesap yapan güçler var. 6-7 Ekim sürecini yaşadık. Türkiye’yi de bir ateşin içinde tutmak istiyorlar. Türkiye üçüncü havaalanı, boğaz köprüsü, kanal İstanbul’u yapacak kadar kudretli ülke olmasın diye Gezi Olayları da dahil kriz ortamına sürüklemek istediler. Gezi olayları ve17–25 Aralık olayları aynı zamanda Çözüm Sürecini sabote etmeye yönelik teşebbüslerdi. Şimdi bunların hepsi geride kaldı. Artık daha güçlüyüz. Silah bırakma aşaması önemli. İnşallah başaracağız.”

AK PARTİ’NİN SİNOP İÇİN ÇILGIN PROJELERİ VAR MI?

Nazım Maviş Sinop’un kalkınması konusunda da şunları söyledi.

“Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sinop halkı Recep Tayyip Erdoğan’a  %62 oy ile destek verdi. Bu yüksek oy, hem çözüm sürecine hem de Yeni Anayasaya verilen destektir. Sinop insanları mutlu insanlardır. Deniz ve doğa Sinop’ta var. Türkiye’nin en güzel iliSinop’tur. Sinop Türkiye’de keşfedilmemiş bir ilimizdir. AK Parti Hükümetleri Sinop’a güzel hizmetler yaptı. Ama yapılması gereken çok şey var. Sinop’un “marka şehir” olması gerekiyor. Sinop’ta tarih var, Sinop’ta kültür var, Sinop’ta üretim var.  İnşallah Sinoplu siyasetçiler olarak bunların öncüsü olacağız. Sinop’un çılgın projelerini biz hazırlayacağız.”

AK PARTİ’NİN HEDEFİ SİNOP’TA 2-0 YAPMAKTIR

Katıldığı televizyon programlarında 2015 seçimlerine dair de açıklama yapan Nazım Maviş AK Parti’nin Sinop’taki 2 milletvekilliğini de alacağını söyledi. Maviş’in bu konudaki sözleri şöyle;

“Sinop’ta aday adaylık sürecinde teşkilatlarımı ziyaret ettim, sokaklarda ve çarşılarda halkımızla konuştuk, kucaklaştık. Teşkilatlarımızın tamamı 2-0 a inanmışlar.  Bütün teşkilatlarımızı bu konuda kararlı görüyorum.Aynı şekilde Sinop halkı da bizim Sinop ta 2-0 yapacağımıza inanmış. Bunu başaracağız inşallah.”

hakan akbaşhakan akbaş