Siyaset
Giriş Tarihi : 21-04-2021 13:33   Güncelleme : 21-04-2021 13:48

Sonu Menderes'e Benzemesin Polemiği

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ilgili söylediği sözlere tepki yağdı

Sonu Menderes'e Benzemesin Polemiği

CHP Sinop Eski Milletvekili, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alarak, darbeciler tarafından idam edilen Başbakan Adnan Menderes’i örnek göstererek ‘sonu benzemesin’ ifadelerini kullandı.  

Altay, Erdoğan’a yönelik şu ifadeleri kullandı: "Rahmetli Menderes de bir dönem bu dinci odaklara pek yüz vermişti, taviz vermişti ve onlar o kadar ileri gitmişlerdi ki Menderes'ten aldıkları güç ve yüzle. Menderes sonra ne yapmak zorunda kaldı? Atatürk'ü Koruma Kanunu'nu yapmak zorunda kaldı. Umarım Erdoğan da sonu benzemesin, benzemesin." 

Altay’ın ifadelerinden sonra tepkiler art arda geldi

AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, Altay’a tepki gösterdi

Erdoğan, "Be ahlaksız be edepsiz. Biz bu yola çıkarken kefenimizi giyerek çıktık. Biz ölümden korkmadık. Bu yolculuğumuzu böyle devam ettireceğiz. Siz ölüm dendiği zaman kaçacak delik arayanlardansınız. Menderes’in akıbetinden hoşnut musunuz? O akıbeti hazırlayan sizlerdiniz. Boşuna gayret etmeyin. 15 Temmuz’da bunu gördük. 15 Temmuz’u hazırlayanlara bu ülkeyi mezar ettik. Genel Başkanın kaçarken biz milli iradeyle birlikte tüm dünyaya selam verdik" diye konuştu. (MYNET)

Bir tepki de Bakan Soylu’dan

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu twitter hesabından konuyla ilgili şu paylaşımı yaptı:

Tarih fukarası, cahil... Siyasete, demokrasiye, Millete inanmayan, Hâlâ darbeyi iktidar aracı gören zavallılar... "Menderes'in sonunu Erdoğan'a yakıştırmak..." Vallahi sizi, 15 Temmuz'dan beter yaparız..." dedi.

Altay’la aynı dönemde Sinop Milletvekili olarak mecliste bulunan İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’a sosyal medya hesabından şu şekilde cevap verdi: “Kininin ve nefretinin esiri olup Demirtaşgillere güzellemeler yapmaktan, onlarla kolkola yürümekten utanmayan ama seçilmiş Cumhurbaşkanına karşı darbe umabilen zavallı hemşehrim. Bu cevap sana yeter..

Kaynak: Sabah 

AdminAdmin