Siyaset
Giriş Tarihi : 11-10-2022 15:47   Güncelleme : 13-10-2022 13:39

Tahir Şahin partisinden istifa etti

Büyük Birlik Partisi (BBP) MKYK üyesi ve Teşkilat Başkan Yardımcısı Tahir Şahin, Genel Başkan Mustafa Destici'nin AK Partiyi eleştirme yasağı getirdiği gerekçesiyle istifa ettiğini duyurdu

Tahir Şahin partisinden istifa etti

Büyük Birlik Partisindeki görevinden ayrılan ve daha önce BBP Sinop Kurucu İl Başkanlığı görevini de yürüten Tahir Şahin'den istifa haberi geldi. BBP'nin tüm il ve ilçe örgütlerine bundan sonraki seçimlerde kendi ad ve amblemleri altında seçime girme sözü verdiğini hatırlatan ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin bu söze uymayı düşünmediğini ileri süren Tahir Şahin, "Bırakın kendi ad ve amblemimiz altında seçime girmeyi, bir de 'Cumhur İttifakı'na zarar vermemek adına' konuşma ve yazma yasağı ile karşılaştık" ifadelerini kullandı.

Tahir Şahin, "Sayın Genel Başkan 'Cumhur İttifakı'na zarar vermemek adına' yasaklar getirdi. MKYK'ye hitaben 'Cumhur İttifakı'na zarar vermemek adına hükümetin politikalarını eleştiremezsiniz, eleştirecekseniz MKYK kimliğinizi bırakın, istifa edin, şahsi düşüncelerinizi o zaman ifade edebilirsiniz' şeklinde talimatta bulundu. Doğruya doğru, yanlışa yanlış diyemedikten sonra siyaset yapmanın bir anlamı yok. Bunlar Şehit Genel Başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu’nun kemiklerini sızlatacak istek ve girişimlerdir. İstifadan başka çare kalmamıştı" dedi.

Tahir Şahin, istifaların önünün kesilebilmesi için il ve ilçe teşkilatlarının tek tek arandığını, İl ve İlçe Başkanlarına 2024 yerel seçimleri için Belediye Başkanlığı ve meclis üyelikleri sözü verildiğini kaydetti.

NE OLMUŞTU?
BBP Genel Merkezi'nde son yapılan MKYK toplantısı sonrası ilk olarak MKYK üyesi ve Teşkilat Başkan Yardımcısı Tahir Şahin Twitter hesabından "gördüğüm lüzum üzerine" diyerek istifasını duyurdu. Şahin'in istifasının ardından diğer bir MKYK üyesi Abdurrahman Açıkgöz istifasını sosyal medya hesaplarından açıkladı. Şahin ve Açıkgöz'ün istifalarını Gökmen Türkkanı ile Fatma Yümlü'nün istifaları izledi. MKYK üyelerinin istifalarının ardından bu kez de Sinop il ve ilçe teşkilatları topluca istifalarını duyurdu.

AdminAdmin