Siyaset
Giriş Tarihi : 26-06-2018 18:49   Güncelleme : 26-06-2018 19:50

Teşekkür Ziyareti

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçiminde Cumhur İttifakı'nın kazandığı zafer sonrası Dikmen ve Gerze’ye teşekkür ziyareti gerçekleştirdiler

Teşekkür Ziyareti

Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, 2. Sıra adayı Ayhan Ergün ve İl Başkanı Ali Çöpcü, 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçiminde Cumhur İttifakı'nın kazandığı zafer sonrası Dikmen ve Gerze’ye teşekkür ziyareti gerçekleştirdiler.

Dikmen ziyareti sonrasında İlçe teşkilat binasına gelen Maviş, Ergün ve Çöpcü, burada partililerle bir araya gelerek seçim sonuçlarını değerlendirdiler. Yapılan değerlendirmenin ardından ilk olarak İl Başkanı Ali Çöpcü, kısa bir konuşma gerçekleştirdi.

Gerze’de Ak Parti’nin oy oranlarının oldukça yükseldiğini ve Gerze Belediyesi’ni alabilecek duruma geldiğini söyleyen İl Başkanı Ali Çöpcü, konuşmasının devamında “Gerze’den güzel bir sonuç aldık. Ülke genelinde 53,5 oy oranıyla, ilimizde de 61,5 oy oranıyla destek gördük. Bütün teşkilatlarımızla 2 milletvekilimizi meclise göndermek için çaba harcadık. Her seçimde kıl payı kaçırdığımız 2. Sıra milletvekilliğimizi meclise göndereceğimizden umutluyduk. Bu umutla büyük bir mücadele ortaya koyduk. Ayhan beyi meclise göndermek nasip olmadı. Gece gündüz demeden çalışmalarını sürdüren ve teşkilatlarımızla uyumlu çalışma yürüten Ayhan beye teşekkür ediyor, Milletvekilimiz Sayın Nazım Maviş’e de 27. Dönmede başarılar diliyoruz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

“Cumhuriyet Halk Partisi kendi milletvekilini tek başına çıkaramadı”
Ardından 2. Sıra adayı Ayhan Ergün, partililere hitap etti. Gerek Cumhurbaşkanlığı seçiminde gerekse de milletvekilliği seçiminde teşkilatların üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirdiklerini söyleyen Ergün, gece gündüz demeden emek sarf eden herkese teşekkürlerini ilettiğini belirterek konuşmasına başladı. Ergün, Milletvekilliği seçiminde 2-0’a çok yaklaştıklarını belirterek: “Cumhuriyet Halk Partisi kendi milletvekilini tek başına çıkaramadı. Diğer partilerin desteği sayesinde milletvekili çıkarabildiler” dedi.

Ergün konuşmasında: “Bizim milletvekili olup olmamızın önemi yok. Önemli olan Sayın Cumhurbaşkanımızın bu yeni sistemi ülkemize oturtması ve devletin bekasıydı. Bir Türk vatandaşı olarak bu sonuç beni oldukça mutlu etti” diyen Ergün, “Gönül isterdi ki sayın vekilimizle yol arkadaşı olalım. Her şeyden önemlisi bu süreçte milletvekilimiz yeniden Sinop’un bütün sorunlarının takipçisi olacak, vatandaşlarımızın sorunlarını dinleyecek. Üzerine daha büyük sorumluluklar bindi. Allah yar ve yardımcısı olsun” ifadelerine yer verdi.

Son olarak tekrar seçilerek meclise giren Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, konuşmasını gerçekleştirdi. Maviş, büyük zafer olarak nitelendirdiği seçim sonuçları nedeniyle tüm teşkilatlara ve seçmenlere teşekkür ederek başladığı konuşmasında 24 Haziran gecesinde sonuçların açıklanmasıyla birlikte meydanlara çıkarak Ak Parti’ye destek veren vatandaşlarla birlikte mutluluklarını paylaştıklarını söyledi.

“Milletimiz seller olup sandıklara akarak Cumhurbaşkanımıza sahip çıktı”
Konuşmasının devamında “Milletimiz 15 Temmuz’da tankların önüne yatarak Sayın Cumhurbaşkanımıza sahip çıktığı gibi 24 Haziran’da seller olup sandıklara akarak sahip çıktı” diyen Maviş, “Meydanlarda elinde kadehle ‘Şerefine Tayyip’ diyerek nara atanların karşısında geceler boyu ‘Fetih Suresi’ okuyarak gözyaşı dökenlerin duaları kabul oldu” dedi.

“2 milletvekilini fazlasıyla çıkaracak oy oranına ulaştık”
Maviş, “Her ne kadar 2. Milletvekilimizi meclise gönderemesek de Sinop’ta çok büyük bir başarı elde ettik. CHP’nin oylarının 2. Katından fazla, 2 milletvekilini fazlasıyla çıkaracak bir oy oranına ulaştık. Ancak ittifaklar nedeniyle bu seçimde CHP kendi oylarıyla değil sağdan soldan ittirerek milletvekili çıkardı. Dolayısıyla biz hak ettiğimiz başarıyı elde ettik. Sinop’ta, 71 Bin 700 olan oyumuzu 77 Binlere çıkardık. Aynı şekilde yüzde 55,6 oy oranıyla Türkiye’de ki milletvekili oy ortalamasının 13 puan üzerinde oy aldık. Yine 61,2 oy oranıyla Cumhurbaşkanlığı seçiminde de 9 puan farkla Türkiye ortalamasının üzerinde büyük bir başarı elde ettik” ifadelerini kullandı.

“Gerze’de türbülansa girmiş olmamıza rağmen…”
Gerze İlçe Teşkilatına da yeni bir yönetim olmasına rağmen kısa sürede başarı elde ettikleri için teşekkür eden Maviş, “Mevcut yönetimimiz kısa sürede teşekkül etmiş olmasına ve bir miktar da Gerze’de türbülansa girmiş olmamıza rağmen motivasyonlarından hiçbir şey kaybetmediler. Tüm teşkilat kollarıyla sahada oldukları için teşekkür ediyorum” dedi.

“Hedef, Mart 2019’da Gerze Belediyesi”
24 Haziran seçimlerinin ardından yeni hedeflerinin Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimler olduğunu söyleyen Maviş, “24 Haziran akşamı seçim bitti. 25 Haziran sabahı yeni bir seçim başladı. Hedef, Mart 2019’da Gerze Belediyesi. 24 Haziran gecesi Gerze’de doğan Güneş, bize Mart 2019’un aydınlığını gösteriyor. Yerel seçimlerde Gerze Belediyesi’ni Ak Belediyecilikle buluşturmak için Gerze’ye biraz daha fazla emek vereceğim” dedi.

 

Seda ŞengülSeda Şengül