Tünel'de Sona Doğru

Yenikentte yapılmakta olan 1400 metre uzunluğunda ki Tünel'de Sona gelindi

Tünel'de Sona Doğru
18 Ocak 2011 Salı 11:16

 

Cengiz İnşaat tarafından yapılmakta olan Karadeniz Sahil yolunun, 38 Km. Uzunluğundaki Yakakent - Gerze arasındaki çalışmaları tüm yoğunluğuyla devam ediyor.

 

Yakakent - Yenikent arasında devam etmekte olan duble yol çalışmalarında çift yönlü 8,5 Km. tek yönlü ise 8 Km. asfaltlandığı ifade edildi.

 

Yakakent-Yenikent arasında koyların bulunması nedeniyle yolun birçok yerinde tahmini sahilden 90-100 metre açıkta deniz dolgusu yapıldığı ve birçok koyun yaklaşık 10 metre genişliğinde menfezlerle geçildiği görüldü.

 

Ayrıca, Yenikent te  1400 metre uzunluğunda bulunan Şeyhhüseyin dağının iki tüp geçit olarak (tünelle) geçilmeye çalışıldığı, sahil tarafındaki geçidin birkaç gün sonra (28 metre sonra) ışığı görebileceği vurgulanırken, diğer tüpte ise 80 metre sonrasında yapılacak çalışmalarından ardından ışığın görülebileceği ifade ediliyor.

 

Gerze geçkisinde (Otel Geruze’nin arkasında) yapılmaya çalışılan tünelde su çıkması neticesinde bir takım aksamaların meydana gelmesine rağmen çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiği söyleniyor.

 

Ayrıca, Hızarçayı – Yenikent arasında yapılmakta olan sahil yolu dolgularının, dünyada ilk defa Meksika’da uygulanmış olan köprülü geçişlerinin benzeri olduğu ve bu sistemin burada uygulandığı ifade edildi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ABDULLAH GÜZELCE - 13 yıl önce
ALLAH DEVLETİMİZE MİLLETİMİZE ZEVAL VERMESİN
FATİH BEY eline sağlık çok merak edilen bir haber yapmışsın. Gerçekten ufkumuz açıldı. Demek bu millet bunları başarabiliyor başarabilecek. İnşaallah yakında Samsuna virajlarda savrulmadan rahatla gideceğiz. Emeği geçenleri bu millet hayırla yad edecektir. Bu yol gerçekten bir devrim nitelği taşıyacak Gerzemiz için. Birileri laf eder birileri iş yapar. Olsun hepsi lazım.
Avatar
keskin - 13 yıl önce
gerçekten güzel bir haber ilçemizdeki faliyetleri görmek mutlu ediyor insanı..
Avatar
adonis - 13 yıl önce
acaba köprülü geçişler tek şeritmi yoksa resimden mi dar gözüküyor
Avatar
kazım aydın - 13 yıl önce
hayırlı olsun allah devlete zeval vermesin
bizleri haber ve resimlerle aydınlattığın için
fatih kardeşim sizede tşk ediyorum