Siyaset
Giriş Tarihi : 27-03-2023 11:30   Güncelleme : 30-03-2023 11:34

Türkeli ve Ayancık ilçesinin doğalgaz talebi mecliste

İYİ Parti Sinop Milletvekili Aday Adayı Yılmaz Şanlan, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs aracılığı ile Türkeli ve Ayancık ilçelerinin doğalgaz sorunu ile ilgili Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından yanıtlanması talebiyle TBMM’ye soru önergesi verilmesini sağladı

Türkeli ve Ayancık ilçesinin doğalgaz talebi mecliste

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs aracılığı ile meclise bir soru önergesi sunan İYİ Parti, önerge ile Türkeli ve Ayancık ilçelerine doğalgaz getirilmesi adına yapılan herhangi bir çalışma olup olmadığı, var ise ne zaman bağlanacağını Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e sordu. Sinop merkez ve ilçelerde yaşanan sorunları gündeme getirmeye devam ettiklerini belirten İYİ Parti Sinop Milletvekili Aday Adayı Yılmaz Şanlan, yakın zamanda Türkeli ve Ayancık ilçelerinde yaşanan ulaşım ve sağlık konularındaki girişimlerini hatırlatarak, şimdi de aynı iki ilçede yaşanan doğalgaz sıkıntısını meclise taşıdıklarını ifade etti. Şanlan; “İlimizin ve ilçelerimizin kangren haline gelmiş olan tüm sorunlarının çözümü için yoğun uğraşlarımız devam etmektedir.Türkeli ve Ayancık ilçelerimizin bir türlü çözüme kavuşmayan ulaşım ve sağlık sistemindeki yaşadığı sorunları yakinen takip ettiğimiz gibi, doğalgaz konusundaki mağduriyetlerini de yakinen takip ediyoruz.

Ülkemizde yaşanan derin ekonomik kriz ve enflasyon sonrası ısınma ihtiyacı vatandaşlar için çok önemli bir kalem haline geldiği, dövize endeksli artan kömür fiyatları özellikle doğalgaz olmayan ve şehir merkezi dışında yaşayan vatandaşları zora soktuğu alenen ortadadır.

Hane halkı harcamalarında en büyük gider haline gelen ısınma bedelinin aşağı çekilmesi adına, doğalgazın gelmesinin bölge için elzem olduğu apaçık ortadadır.

Türkeli ve Ayancık ilçelerine doğalgaz getirilmesi adına yapılan herhangi bir çalışma olup olmadığı, var ise ne zaman bağlanacağı hakkında Trabzon Milletvekilimiz Sayın Hüseyin Örs aracılığıyla Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanının cevaplaması istemi ile Türkeli ve Ayancık ilçelerimizde doğalgaz çalışmaları konulu bir soru önergesi verdirdik.

2021 yılındaki sel felaketinden sonra Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinin doğalgaz ihtiyacının bir yıl içerisinde karşılandığını, ancak aynı felaketten etkilen Türkeli ve Ayancık ilçeleri için doğalgaz ile ilgili verilen sözlerin iki yıldır yerine getirilmediğini gördük. Doğalgaz sadece ilçe merkezleri için değil, beldelikleri sona eren ve ilçe merkezlerine yakın olan Güzelkent, Yenikonak, Yenikent gibi köylerimiz için de elzemdir.

Hemşehrilerimiz hiç merak etmesin, 14 Mayıs Genel Seçimlerinden sonra, iktidarımızda bu sorunların çözümü bizlere nasip olacaktır” dedi.

KAYNAK: VİTRİNHABER

AdminAdmin