Siyaset
Giriş Tarihi : 26-08-2021 18:34   Güncelleme : 26-08-2021 19:29

Vatandaştan, Akşener’e yoğun ilgi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Sinop’ta esnaf ve vatandaşlarla buluştu

Vatandaştan, Akşener’e yoğun ilgi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Sinop programı kapsamında 25 Ağustos 2021 tarihinde sel felaketinin yaşandığı Ayancık ve Türkeli ilçelerini ziyaret etti.

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesine yaptığı ziyaretin ardından Türkeli’ye gelen Akşener burada İYİ Parti Sinop İl Başkanı Yılmaz Şanlan, İYİ Parti Türkeli İlçe Başkanı Şuayip Özcan, CHP İlçe Başkanı Turgay Dinçel, İYİ Parti İlçe Başkanları ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

Daha sonra Ayancık ilçesine geçen Akşener, Ayancık Belediye Başkanı Hayrettin Kaya ile birlikte selden zarar gören alanlarda incelemelerde bulunarak afetzedelere geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Bugün de Durağan ve Boyabat ilçelerini ziyaret eden Akşener, esnaflarla sohbet ederek sıkıntıları dinledi.

Daha sonra Sinop’a geçen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, burada vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Sakarya Caddesi’nde yoğun kalabalığın ilgisiyle karşılanan Akşener,  esnaf ziyaretlerinde bulundu, vatandaşları dinledi. 

Akşener’in esnaf ziyareti sırasında dışardaki kalabalığın ‘Tayyip Sarayda, Meral Abla Sokakta’ diye slogan atarken, yaşlı bir vatandaş ‘Tayyip Burada’ diye bağırdı. Olay yerinden hızla uzaklaştırılan vatandaş, “dünya tanıyor, doğalgaz çıkarıyor, hastane mi yapmadı, ne yapmadı? Allah aşkına bir kötülüğünü söyleyin, bu vatanın çocuğu” diyerek bağırmaya devam etti.

Esnaf ziyaretinin ardından kısa bir konuşma yapan Genel Başkan Akşener, esnaf ziyaretlerine başlama hikâyesini vatandaşlara aktardı.

Akşener, “Normal şartlarda sadece esnafı geziyorum, esnafın dükkânında rastladığım işsiz genç, tarımdan dışarı çıkmış insanlar, tencere kaynatamayan kadınlar, atanamayan öğretmenler, besicilikte iflas etmiş kardeşlerim ve ziyaret ettiğim esnaf hangi işle meşgulse o esnafın derdini dinleyerek dolaşıyorum.

O dükkândan içeri girdiğim zaman iktidar partisini yermiyorum, başka bir partiyi de yermiyorum, kendi partimi de övmüyorum, propaganda da yapmıyorum; sadece sizin dertlerinizi dinliyorum.

20 Ocak 2020’den beri ben ilçe ilçe geziyorum ve sadece esnaf geziyorum. Sebebi şu; bir gün grup konuşmamdan çıktım, gazeteciler bana bir soru sordular. Meral Hanım Sayın Erdoğan Sayın Kılıçdaroğlu’na şöyle dedi, Kılıçdaroğlu’da şöyle cevap verdi ben de beni ilgilendirmiyor bana ne dedim ve çıktım. O günden beri esnaf esnaf geziyorum.

Anlamı şu, yün yumaklarıyla siyaset birbirini meşgul ediyor. Bu arada sizleri görmüyoruz, sizin derdiniz nedir gözünüzün içine bakıp onu anlayamıyoruz. ‘Şu’ culuk, ‘bu’ culuk üzerinden oy verir oldunuz ve çırak çıkan da sizsiniz. Ben şunu yapmaya çalışıyorum; ben de dâhil her siyasetçi buraya gelmeli ve sizin dertlerinize çözüm üzerinden konuşmalı. Bizimle ilgili vereceğiniz notları onun üzerinden vermelisiniz.

Biz siyasetçilerde hizmet üzerinden rekabet etmeliyiz, ‘şu’ cuymuş  ‘bu’ cuymuş sizin tencerenizi kaynatmıyor. Bu tür mücadeleler sizin işsiz gencinize iş, istihdam yaratmıyor. Zincir marketleri ortadan kaldırmıyor. Ben esnafı dinledikçe, esnafın müşterilerinin derdini dinledikçe dikkat çeksin diye önce grup konuşmama koydum, arkasından milletvekili arkadaşlarım önergelerini verdiler ve biz sizin derdinizi düzenli gündemde tutmaya devam ettik” diye konuştu.

AdminAdmin