Siyaset
Giriş Tarihi : 16-09-2017 12:20   Güncelleme : 16-09-2017 12:51

Vedat Özdemir Ak Parti Gerze İlçe Başkanlığı'na Aday

Nuri Dede Simitleri’nin işletme sahibi Vahdettin (Vedat) Özdemir Ak Parti Gerze İlçe Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı

Vedat Özdemir Ak Parti Gerze İlçe Başkanlığı'na Aday

Nuri Dede Simitleri’nin işletme sahibi Vahdettin (Vedat) Özdemir Ak Parti Gerze İlçe Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı.

 

2014 yılı yerel seçimlerinde Ak Parti’den İl Genel Meclis Üyesi 2. sıra adayı da olan Özdemir, Facebook üzerinden yayımladığı duyuruda, “Değerli arkadaşlar, bugün itibari ile Gerze'de Ak Parti İlçe Başkan Adayıyım. Siz değerli dostlarımın siyasi görüşü ne olursa olsun yorumlarını ve desteklerini bekliyorum” dedi.

 

Ahmet Burma beğendi

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, metal yorgunluğu yaşayan yönetimlerin değiştirileceğini ifade ettikten sonra, Gerze İlçe Başkanı İzzet Karaman da 2019 seçimlerinde aday olacağını açıklayarak görevinden istifa etmişti.

 

Bu istifanın ardından ilçemizin tanınan isimlerinden olan Özdemir de Ak Parti’nin Gerze’deki koltuğuna talip oldu. Facebook’ta yayımladığı duyuru Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Burma tarafından da beğenildi.

 

Vahdettin Özdemir kimdir?

15 Mart 1973 Gerze doğumlu olan Özdemir, evli ve 3 çocuk babası. Ortaokul mezunu olan Özdemir, arkadaşları arasında Vedat ismiyle biliniyor.

 

Öğrenim hayatı ve vatanı görevinden sonra çeşitli meslek dallarında çalışan Özdemir, 1995 yılından itibaren Gerze’de bir marka haline gelen Nuri Dede simitlerinin imalatı ve satışıyla uğraşıyor.

 

İlk defa 2012 yılında Ak Parti’den siyasete atılan Özdemir, partide teşkilat başkanlığı, seçim işleri başkanlığı ve ilçe başkan yardımcılığı gibi çeşitli görevlerde bulundu. Gerze’ye ve köylerine olan vefa borcunu ödemek düşüncesiyle 30 Mart 2014 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde Ak Parti’den 2. sıra İl Genel Meclis Üyesi Adayı olsa da kazanamadı.

 

Vahdettin Özdemir, Karaman’ın istifasının ardından şu anda vekaleten Gerze İlçe Başkanlığı görevini de yürütüyor.


Kaan TÖNGELCİ / Gerze'nin Sesi

Erkan TaşErkan Taş