Siyaset
Giriş Tarihi : 23-01-2017 11:51   Güncelleme : 23-01-2017 11:56

Yaşar Topçu “Hayır“ Dedi!

Demokrat Parti Genel İdare Kurulu Üyesi ve Ulaştırma Eski Bakanı Yaşar Topçu, referanduma gitmeye hazırlanan ve içerisinde başkanlık sistemini de barındıran anayasa değişikliğine karşı olduklarını söyledi

Yaşar Topçu “Hayır“ Dedi!

Demokrat Parti Genel İdare Kurulu Üyesi ve Ulaştırma Eski Bakanı Yaşar Topçu, referanduma gitmeye hazırlanan ve içerisinde başkanlık sistemini de barındıran anayasa değişikliğine karşı olduklarını söyledi. Topçu; “Sayın Cumhurbaşkanı diyor ki, devletin bütün anahtarlarını bir tele dizin ve bana teslim edin. Eğer devleti bir tek kişiye teslim etmek istiyorsanız referandumda evet deyin” dedi.

 

Demokrat Parti Sinop İl Başkanlığı kongresine katılmak üzere Sinop’a gelen Topçu, mecliste oylamaları kabul edilen ve referanduma gitmeye hazırlanan anaysa değişikliğiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. İçerisinde başkanlık sistemini de barındıran bu değişiklik teklifinin sadece bir kişiye özel hazırlanan yeni bir sistem olduğunu ifade eden Yaşar Topçu, Demokrat Parti olarak referandumda bu sisteme hayır diyeceklerini belirtti.

 

"Halk iyi bir kanun yapıcı değildir"

Topçu, “Başkanlık sistemine Demokrat Parti olarak muhakkak ret oyu vermemiz gerekiyor. Bu 18 maddede ne var ben size hepsini anlatabilirim. Ama bunu halka uzun uzun anlatmak yanlıştır. Halk iyi bir kanun yapıcı değildir. Kanunun nasıl yapıldığı konusunda bilgi sahibi değildir. Anayasa konusunda bilgi sahibi değildir. Halkın bunu anlayacağı şekilde ifade etmek lazım. Bu anayasa değişikliğini, bu başkanlık sistemi denilen sadece ve sadece Sayın Cumhurbaşkanının içinde yaşadığı fiili duruma uygun bir anayasa yani Cumhurbaşkanı anayasaya uymuyor da anayasayı cumhurbaşkanına uyduruyoruz. Bunu şöyle özetleyebiliriz. Sayın Cumhurbaşkanı diyor ki; devletin bütün anahtarlarını bir tele dizin ve bana teslim edin. İşte bu 18 madde bu anlama geliyor. Şimdi ben referandumda vatandaşa soracağım, devletin bütün anahtarlarını bir kişiye vermeye razı mısın, değil misin? Bu kadar basit. Öyle diğer maddelerde tartışmanın bir anlamı yok. Burada önemli olan devletin bütün kapılarının anahtarlarının tek bir kişiye verilecek olması. Buna razı olanlar evet diyecek, razı olmayanlar ise hayır diyecek. Ben derim ki sizlere biz, demokrat parti olarak buna hayır diyelim” dedi.

Kaynak: VitrinHaber

Erkan TaşErkan Taş