Siyaset
Giriş Tarihi : 04-12-2015 20:39   Güncelleme : 06-12-2015 14:05

Yeniden İlknur Kara

İlknur Kara Tekrar Başkan

Yeniden İlknur Kara
 CHP Gerze İlçe Başkanlığı Olağan Kongresi Belediye Kültür Merkezinde Yapıldı.

Açılış ve yoklamanın ardından, Kongre divan başkanlığı oluşturularak başkanlığa CHP İl Başkanı Kadir Yavuz seçildi. Daha sonra Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile devam eden kongrenin açılış konuşmasını CHP Gerze İlçe Başkanı İlknur Kara yaptı.

Belediye Kültür Merkezinde yapılan kongreye; CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, CHP Sinop İl Başkanı Kadir Yavuz, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Erfelek Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek, Dikmen Belediye Başkanı Saim İstanbullu, CHP İl Başkan Adayı Barış Ayhan, CHP’nin 7 Haziran milletvekili seçimi 2. Sıra adayı ve eski il başkanı Mustafa Acun, CHP’li ilçe başkanları, delegeler, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Kongre Divan Başkanlığını yapan İl Başkanı Kadir Yavuz, gelen konuklardan konuşma yapmak isteyenlere kürsüde söz hakkı verdi. İlk Olarak Belediye Başkanı Osman Belovacıklı ardından Mustafa Acun, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz ve son olarak CHP Sinop İl Başkanı adayı Barış Ayhan ülkenin içinde bulunduğu durum hakkında fikir ve düşüncelerini ifade ettikten sonra adaylara başarılar dilediler.

Konukların konuşmalarından sonra CHP Gerze İlçe Başkan adayları İlknur Kara ve Şengül Çalışkan Şahin partililere ve kongreye gelen vatandaşlara kısa bir konuşma gerçekleştirdi.

Divan Başkanlığını CHP İl Başkanı Kadir Yavuz'un yaptığı kongrede İlçe Başkan adayları E. İlknur Kara ve Şengül Çalışkan Şahin 44 - 44 eşit oy alarak berabere kaldı. 101 delegeden 89'unun kullandığı oylar sonucunda bir zarftan geçersiz oy çıkmasıyla sayı 88'e düştü. Toplamda kullanılan geçerli 88 oyu 44-44 E. İlknur Kara ve Şengül Çalışkan Şahin eşit şekilde paylaştı.

Çıkan sonuç neticesinde eşit oy alan adaylardan İlknur Kara İlçe Seçim Kurulunda yapılan kura seçimi sonrasında başkanlığa seçildi.

hakan akbaşhakan akbaş