Siyaset
Giriş Tarihi : 05-11-2020 17:53   Güncelleme : 05-11-2020 18:55

Yüksek, Yeni Diyaliz Merkezi İçin Kolları Sıvadı

Gerzeli İş İnsanı Hüseyin Yüksek Gerze Devlet Hastanesine Modern Diyaliz Merkezi Yaptırıyor

Yüksek, Yeni Diyaliz Merkezi İçin Kolları Sıvadı

Gerze Devlet Hastanesinin yeni bir diyaliz merkezine kavuşması adına Başhekim Adem Özkan ve İdari ve Mali İşler Müdürü ile birlikte çalışmalar yapan İş İnsanı Hüseyin Yüksek diyaliz merkezini 30 gün içerisinde hizmete geçirmek istediklerini belirterek, “mevcut hastanemizde Diyaliz Hasta Bölümümüzde kapasitenin yeterli olmayışından dolayı hastalarımız Sinop’a veya farklı bir il/ilçeye sevk ediliyor.

Ben başhekimiz ve hastane müdürümüzle görüşerek hastanemizde diyaliz merkezi ünitesinde yatak sayımızın artırılabileceğini belirttim, onlarda İl Sağlık Müdürlüğü ve gerekli kurumlarla görüştüler ve onayı aldılar.

Gerze, günden güne gelişen ve değişen entelektüel bir ilçe. Sağlık da insan hayatında çok önemli bir yere sahip. Bu anlamda ben, tedavi olmak için Gerzeli hastaların Sinop’a veya başka yerlere gitmemesi ve Gerze Devlet Hastanesi bünyesinde tedavi olmaları gayreti içerisindeyim.

Bu anlamda da ilk adımımızı diyaliz merkezi yapmak suretiyle atıyoruz. Biz nasıl kazanıp devlete vergi veriyorsak büyüdüğümüz topraklara ve oranın insanlarına da öyle hizmet etmemiz gerekiyor.

Gerze Devlet Hastanesi Diyaliz Ünitesi, içerisinde doktorlarımızın dinlenme odaları ile hasta yakınlarının bekleme salonları, 1. Basamak yoğun bakım ünitesi ve diğer birimlere dönüşebilecek şekilde negatif-pozitif izolasyon odası olacak şekilde daha modern bir binayı 200 metre kare alana inşa ediyoruz. Diyaliz merkezimizin afet durumlarında da kullanılabilecek bir fiziki yapısı olacak.

8 olan mevcut yatak sayımız 12’ye çıkacak; merkezin yapılması planlanan yerde 12 tane çam ağacımız var. Bu ağaçların uygun koşullarda, hiçbirine zarar verilmeden hastanenin arka tarafında bulunan bahçeye nakli sağlanacak.” İfadelerini kullandı.

Yatak kapasitesinin 8’den 12’ye çıkacağını belirten Gerze Devlet Hastanesi Başhekimi Adem Özkan, “şuan 36 hastamız var bu yeni proje ile birlikte 12 yatağa çıkacağız ve daha modern şartlarda hizmet vereceğiz. Aynı zamanda yeni binamızda engelli lavabolarımız olacak; geniş bir hizmet yelpazemiz olacak. ” ifadelerini kullandı.

Yeni Bir Devlet Hastanesi İçin de Kolları Sıvayacağız

Ak Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun ile yeni bir hastane konusunda istişarede bulunduğunu söyleyen Yüksek, “hastanemizin bir kademe büyüğünü yapmak istediğimi ve hastaneye rahmetli annem Fatma Yüksek’in ismini vermek istediğimi İl Başkanımız Uğur Giresun’a ilettim, o da konuyu Sağlık Bakanımızla görüştüğünü söyledi. Konuyu başhekimimiz ve hastane müdürümüzle paylaştık. İnşallah kısa bir zaman sonra yeni bir Gerze Devlet Hastanesi için kolları sıvayacağız.

Bu vesileyle de Gerze Kaymakamı Murat Güven, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Sinop İl Sağlık Müdürü Fatih Reyhanlıoğlu, İl Başkanı Uğur Giresun, siyasi partilerimizin temsilcileri, başhekimimiz ve hastane müdürümüze çok teşekkür ediyorum.” dedi.

AdminAdmin