Spor
Giriş Tarihi : 27-06-2019 11:51   Güncelleme : 27-06-2019 17:51

2 Bin 500 Kilometre Pedal Çevirerek Gerze’ye Ulaştı

Bisikletiyle Türkiye Turuna Çıkan Emekli Albay Mustafa Yaşar Köken, Gerze’de Mola Verdi

2 Bin 500 Kilometre Pedal Çevirerek Gerze’ye Ulaştı

Erzurum’dan bisikletiyle yola çıkan Emekli Albay Mustafa Yaşar Köken, çıktığı yurt gezisi kapsamında Kurtuluş Mücadelesinin 100. Yılı nedeniyle Samsun’a yaptığı ziyaretin ardından Gerze’ye de uğrayarak ilçemizi ziyaret etti.

Birçok spor dalıyla uğraşan Konya Hava ve Doğa Sporları Kulübü Başkan Yardımcısı Emekli Albay Mustafa Yaşar Köken, bisikletiyle çıktığı yurt gezisi kapsamında 2 bin 500 kilometre pedal çevirdi.

Karadeniz sahil şeridi boyunca pedal çeviren Köken; Artvin, Giresun, Ordu ve Samsun’dan sonra son olarak Gerze’ye ulaştı. İlçemize gelerek Rekortmen Yürüyüşçü Mustafa Kıray ile bir araya gelen Köken, Gerze’nin ismini daha önce çok duyduğunu, doktor olan kızının da Durağan’da görev yaptığı sürede oldukça fazla Sinop’u merak ettiğini ifade etti.

 

Ultra Doğa Yürüyüşçüleri tarafından Gerze girişinde karşılanan Yaşar Köken, doğal güzelliğiyle Karadeniz’de Sinop’un farklı bir yeri olduğunu belirterek; “Karadeniz boyunca yaptığım bisiklet yolcuğu Sinop’a yaklaştıkça daha da çok zevkli bir hal aldı. Denizin mavisiyle, doğanın yeşilliğinin birleşimini gözlerinizle görebiliyorsunuz. Hayranlık uyandıran bu güzelliğin içinden geçerek yolculuk etmek oldukça güzeldi.” şeklinde konuştu.

Yamaç paraşütüyle de ilgilendiğini ve ilçemiz de bulunan Yelken Tepe’ye de atlayış için sporcu arkadaşlarıyla ziyaret gerçekleştireceğini söyleyen Köken, Türkiye’de yamaç paraşütü için uygun olan güzel noktalardan bir tanesinin Yelken Tepe olduğunu ifade etti.

 

Seda ŞengülSeda Şengül