Spor
Giriş Tarihi : 26-10-2017 16:24   Güncelleme : 26-10-2017 17:12

Amatör Spor Kulüplerine Malzeme Yardımı Yapıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Gerze’de amatör spor kulüplerine malzeme yardımı yapıldı

Amatör Spor Kulüplerine Malzeme Yardımı Yapıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Gerze’de amatör spor kulüplerine malzeme yardımı yapıldı.

İlçemiz Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen törenle Gerze'de faaliyet gösteren 10 amatör spor kulübüne malzemeleri teslim edildi.

Törene Gerze Kaymakamı Murat Güven, İlçe Emniyet Müdürü Erol Ulaş, Garnizon Komutan Vekili Jandarma Astsubay Mahir Demir, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü İsmail Karaman, kulüp yöneticileri ve sporcular katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Açılış konuşmasını, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü İsmail Karaman, yaptı. ''Gençlerimizin zararlı alışkanlıklardan uzak tutulmasını sağlayacak en güzel araç spordur'' diyerek konuşmasına başlayan Karaman, ''Böylece takım ruhu dayanışmasını ve kendi özgüvenini elde etmiş gencimiz, hayatını disiplinli, zamanlarını yararlı çalışmalarla değerlendirebilen sağlıklı bir birey olacaktır. Bunu sağlayabilmek için tesislerimiz haftanın yedi günü, yediden yetmişe herkese açık olup her geçen gün lisanslı sporcu sayımız artmaktadır. Amatör Spor Haftası Etkinlikleri; her yaştan insanın spor yapabileceği şekilde düzenli fiziksel aktivitelerin oluşturulmasını özendirmek ve yeni bireylerin spora kazandırılması için farkındalık oluşturmak, çocuk ve gençlerimizin bağlı oldukları kulüplerin halkımıza tanıtılması amacıyla düzenlenmektedir. Profesyonelliğe geçiş noktasının en önemli köprüsü olan amatör spor, bir gönüllülük ve fedakarlık işidir. Bakanlığımız da bu gönüllük hareketine katkı sağlamak ve kulüplerimizin ihtiyaçlarını bir nebze de olsa giderebilmek adına malzeme desteğinde bulunmaktadır. Sporun temelini oluşturan amatör spor kulüplerimizi ve sporcularımızı, spora verdikleri destekten ve sporu toplumumuza benimsetme çabalarından dolayı tebrik ediyorum'' ifadelerinde bulundu.

Karaman'ın konuşmasının ardından ilçemiz Kaymakamı Murat Güven'de kısa bir konuşma yaparak, ''Hareketsizliğe bağlı hastalıkların arttığı, obezitenin hızla yaygınlaştığı günümüzde amatör sporun önemi her yaştan insanımız tarafından çok daha iyi anlaşılmaktadır. Gençlerimizin bugünkünden daha fazla oranda sporla buluşmasını, bu işlere daha çok ilgi göstermelerini canı gönülden arzu ettiğimi belirtmek istiyorum. Gençlerimizin her manada desteklenmesi gerekiyor. Çünkü bu ülkeyi onlara teslim edeceğiz. Spor, yaşamın; ekmek, su gibi vazgeçilmez bir parçası. Gelişmiş ülkelerin tamamında hemen hemen bütün çocukların mutlaka 18 yaşına geldiğinde bir spor dalında amatör olarak spor yaptığını görüyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın ve diğer kurumların katkılarıyla sağlanan bu tesislerle, bu imkanlarla çok yakın gelecekte tüm gelişmiş ülkelerde olduğu gibi bütün çocuklarımızın spor yaptığı, en az bir spor dalıyla ilgilendiği bir ülke olacağız'' dedi.

Kaymakam Güven, programın organize edilmesinde emeği geçen Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile etkinliğe fiilen katılan amatör spor kulüplerine teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Yapılan konuşmaların ardından, spor kulübü temsilcilerine malzemeler teslim edildi. Program, amatör spor kulübü temsilcileri ve protokol üyeleri ile çekilen toplu hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

Ercan ÖZCAN / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül