Spor
Giriş Tarihi : 09-12-2020 11:18   Güncelleme : 09-12-2020 11:28

Artık Bir Marşları Var

İkinci Baharını Yaşayan Gerzeli Veteranların artık bir futbol takım marşı var

Artık Bir Marşları Var

“İkinci Baharını Yaşayanların Ligi” sloganıyla, futbola gönül vermiş emektar futbolcuların tek çatı altında toplandığı Türkiye Masterler ve Veteranlar Futbol Federasyonu Liginde top koşturan Gerze Veteranlar Futbol Takımının, artık bir marşı var.

Ülke genelinde, bu ligde top koşturan 74 Veteran Takımından biri olan ve 11 takımı olan Türkiye Masterler ve Veteranlar Futbol Federasyonu (TMVFL) Orta Karadeniz Bölgesi Takımları içinde top koşturan Gerze Veteranlar Takımı, önceden futbol oynamış, futbola gönül veren eski futbolculardan oluşuyor.

Gerze Veteranlar Takımı için akrostiş olarak yazılan marşın söz ve müziği, Gerzeli Müzik Öğretmeni Mesut Aktulga’ya ait.

GERZE VETERAN FUTBOL TAKIMI MARŞI

Gerze Veteran futbol takımı

En kuvvetli gönül akımı

Razıyız Sizinle her sevince

Zirve bizim aşk bizim

En sevdalı yol bizim

Veteran bizim güç bizim

Er dergâhı dost bizim

Tertemiz ruhu bambaşka

En sevdalı yol bizim

Rüyaydı gerçek oldu

Ay gündüz güneş geceye doğdu

Ne mutlu candır o,Ey Şanlı Veteran

Söz-müzik:

Mesut AKTULGA

Mesut Aktulga Kimdir?

Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümünden mezun oldu.

2016 yılında TV8 ekranlarının sevilen ses yarışması O Ses Türkiye yarışmasına katılmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı “Anadolu Müzik Eğitimi İyileştirme Projesi-Orff Yaklaşımı ile Müzik Eğitimi” konulu çalışmada devlet sanatçıları Güher ve Süher Pekinel tarafından düzenlenen eğitimlerde aktif görev almıştır.

Bu proje ile Türkiye çapında seçilen 30 müzik öğretmeninin arasına girmiş ve daha sonraki yıllarda öğrencileriyle paylaştığı orff ve ritim çalışmalarının başlangıcını yapmıştır.

Mesut Aktulga müzik çalışmaları kapsamında ÇOKSEV (Çocuk Kanserleri Sevgi ve Dayanışma Derneği), Zihinsel Engelliler Eğitim Derneği ve T.C Sağlık Bakanlığı İstanbul Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile çalışmalar yapmıştır.

Müzik derslerinde etkin olarak kullandığı düşünme becerileri çalışmaları, orff, ritim, beden perküsyonu, bardak çalışması ve akortlu müzik tüpleri ile çocuklara müziğin bilişsel gelişime ne denli önemli bir katkısı olduğunu gösteren Aktulga, festivallerde ve tv kanallarında sahne almış, şuan özel bir okulda müzik öğretmeni olarak çalışmaktadır.

AdminAdmin