Spor
Giriş Tarihi : 01-11-2022 09:53   Güncelleme : 02-11-2023 14:45

Dağcılardan, Cumhuriyeti Anma Yürüyüşü

GERDAK sporcuları Cumhuriyeti Gerze’ nin en yüksek zirvesinde andı

Dağcılardan, Cumhuriyeti Anma Yürüyüşü

İlçemizin başarılı ve özverili çalışmalarıyla adından sıkça bahsettiren spor kulüplerinden GERDAK Geleneksel, 5. Sinop Cumhuriyet Bayramı yürüyüşünü gerçekleştirdi.

Milli bayramlarımız dahil yılın belli dönemlerinde düzenledikleri yürüyüşlerle ilçe gündemine sıkça gelen Yeşil Gerze Dağcılık Doğa Ve Gençlik Spor Kulübü (GERDAK), Cumhuriyetin 99. Yıl dönümünü Gerze’nin en yüksek tepesi Asartepe tırmanışı ile taçlandırdı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramında Asartepe’ ye tırmanan GERDAK üyeleri, böylesine anlamlı bir günde böyle bir yürüyüş yapmanın haklı gururunu yaşadıklarını ifade ederek etkinliklerinin devam edeceklerini belirttiler.

GERDAK Başkanı Birol Sazak, bu yıl 5. Gerçekleştirdikleri Geleneksel Cumhuriyet Yürüyüşünün ilkini 2018 yılında Ayancık’ ta yaptıklarını söyledi.

Sazak, “2018 yılında ilkini Ayancık’ ta yaptığımız Sinop Geleneksel Cumhuriyet Yürüyüşünü bu yıl GERDAK olarak Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Ya İstiklal, Ya Ölüm' hedefiyle manda ve himayeye karşı duran, Türk Ulusunun en büyük kazanımı olan Cumhuriyetimizin 99. yılını kutlamanın onuru, gururu ve heyecanıyla Gerze’nin en yüksek tepesi olan Asar Tepeye Zirve Tırmanışını gerçekleştirdik.

Önümüzdeki sene Cumhuriyetin 100. yılında tüm Sinop dağcılık kulüpleri ve doğa yürüyüş grupları ile daha görkemli bir kutlama yapmayı planlıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına şükran ve minnetlerimizi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin