Spor
Giriş Tarihi : 31-01-2023 13:28   Güncelleme : 04-02-2023 15:11

GERDAK, ARAÇ KIŞ FESTİVALİNDE

GERDAK, Araç Yayla Kış Festivalinde ilçemizi temsil etti

GERDAK, ARAÇ KIŞ FESTİVALİNDE

Kastamonu'nun Araç ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen Kastamonu Araç Yayla Kış Festivali yapıldı. Bu festivale Araç Belediyesi ve Araç Kaymakamlığının daveti üzerine Sinop’ un aktif tescilli resmi dağcılık kulübü olan, ilçemizde faaliyet gösteren Yeşil Gerze Dağcılık Doğa Spor Kulübü de katılarak Gerze’mizin tanıtımına ayrıca katkı sağladı.

Yeşil Gerze Dağcılık Doğa Spor Kulübü Başkanı Birol Sazak yaptığı açıklamada, “Kastamonu’nun Araç ilçesinde yapılan kış festivaline geçen sene de davet edilmiştik fakat katılamamıştık.

Bu yıl nasip oldu ve sekiz kişilik dağcı üye sporcu arkadaşlarımla katılma şansı yakaladık. Muhteşem bir doğası var. Kastamonu, ilçeleri ile birlikte bölgesinin turizm tanıtımını, doğa güzelliklerini öne çıkararak tanıtmaya devam ediyor. Yaylalarını, mağaralarını, kanyonlarını projelendirip yerel de turizme kazandırıp bunu yöre halkının ekonomisine katkıya dönüştürmeye devam ediyor. Eko turizmin önemi doğa başta olmak üzere başarıyla yörede uygulanıyor. İnşallah bizde bu örnekleri Gerze’ ye uygularız ve eko turizmin altyapısını oluştururuz. Biz kulübümüz yönetimi olarak bildiğimiz bu Eko turizm alanında yardıma, çalışmaya hazırız. Burada Araç ilçesi Belediye Başkanı Satılmış Sarıkaya ile tanışıp tanıtım festivali ile ilgili önemli bilgiler aldım, kendilerine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Araç ilçesi Gölcük ve Fındıklı Yaylalarının bulunduğu alanda dün festival ateşinin yakılmasıyla başlayan programda Dağcılar, kampçılar, karavancılar, off-road ekipleri ve vatandaşların katılımıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Karın yetersiz olması sebebiyle dağcılık etkinliği kapsamında iglo, kar barınağı ve kardan adam yapma etkinliklerinin yapılamadığı festivalde, dağcılık faaliyetleri, DJ performansı, off-road gösterileri, yöresel oyun ve yarışmalarla katılımcılar keyifli vakit geçirdi.

Araç Kaymakamı Emin Cevat Tutar, yaptığı konuşmada, festivalin ikincisini yapmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, "Araç'ta bir turizm potansiyeli var. 27 çok güzel yaylamız var. Bunları turizme kazandırmamız Araç'ı bir üst seviyeye taşımamıza yardımcı olacaktır" derken Belediye Başkanı Satılmış Sarıkaya ise festivalin bu sene karsız geçtiğini, önemli olanın atmosferi yaşayıp kaynaşmak olduğunu söyledi.

Festival sonunda yarışmalarda dereceye girenlere ödül ve belgeleri takdim edildi.

AdminAdmin