Spor
Giriş Tarihi : 19-05-2017 17:18   Güncelleme : 19-05-2017 17:42

Gerze Belediye Spor U16 Takımı Şampiyon Oldu

Gerze Belediye Spor Kulübü U16 Takımı, tüm rakiplerini eleyerek ligi şampiyon olarak tamamladı

Gerze Belediye Spor U16 Takımı Şampiyon Oldu
 Gerze Belediye Spor U16 Takımı, Sinop Grup Müsabakalarında ligi birinci olarak tamamlayarak bölgesel grup müsabakalarına gitmeye hak kazandı.

Gerze İlçe Stadında yapılan kupa töreni sonrası gazetemize açıklama yapan Gerze Belediye Spor Kulübü Başkanı Uğur Sağır, ''Gerzeli sporculardan oluşan ve 3 yıl önce Gerze Belediye Spor Kulübü'nün alt yapı çalışmalarını başlatan ve başlattığında 13 yaş grubunda ligi ikinci olarak tamamlayan geleceğin futbolcuları bugün 16 yaşındalar ve kupayı kaldırma başarısı gösterdiler. Üç yıldan bu yana yapılan çalışmalar ile her geçen gün adım adım ilerleyen ve kendilerini geliştiren sporcularımız gerze futbolu için gelecek oluşturmaya devam ediyorlar'' dedi.

Açıklamasının devamında Gerze'de futbolun profesyonelleşmesi yönündeki çalışmaların her geçen gün daha da arttığını belirten Kulüp Başkanı Uğur Sağır, ''Temmuz ayında futbol yeteneği geliştirme kursunun startını vereceğiz. Bir sonraki yıl 2017/2018 ligi programlamasını büyük çoğunlukla alt yapıya yoğunlaştıracağız'' ifadelerinde bulundu.

Kulübün ana amacı olan amatör spor yapabilme şansını olabildiğince fazla sporcuya aktarmaya çalışacaklarını söyleyen Sağır, ''Bu çalışmalarda emek sahibi olan teknik heyet, antrenörler Cengiz Topuz, Orhan Börekçi ve alt yapı futbolcularına destek verip örnek olan A takım sporcularımızdan Özkan Özay başta olmak üzere hepsine tek tek teşekkür ederiz. Çalışmalarımız bu doğrultuda devam edecektir'' dedi.

Ercan Özcan / Gerzeninsesi


Seda ŞengülSeda Şengül