Spor
Giriş Tarihi : 21-01-2015 17:58   Güncelleme : 21-01-2015 17:27

Gerze Judo Sporunda Number One

Gerze Kaymakamı Başarılı Judocuları Kabul Etti

Gerze Judo Sporunda Number One
  

GERZE KAYMAKAMI BÜLENT BAYRAKTAR GERZE HALK EĞİTİM MERKEZİ JUDO SPORCULARINI KAYMAKAMLIK TOPLANTI SALONUNDA KABUL ETTİ.

Toplantı Salonundaki etkinliğe İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, HEM Müdürü Nazım Aksu Judo Antrenörleri Orhan Akpınar ve Özlenen Akpınar, sporcularımız ve aileleri iştirak etti.

 Kaymakam Bayraktar gençlerin sporcu olmak için değil sportmen olabilmek için sporla uğraşmalarını kaydederek, batıda spor yapabilmek okul takımında yer alabilmek için öğrencilerin öncelikle derslerinde başarılı olmalarının asıl olduğunu ifade ederek, Judo Antrenörleri Orhan ve Özlenen Akpınar’a Judo sporunun ilçemizde yaygınlaşmasına ve başarılı sporcularımızın oluşmasına vesile oldukları için tebrik ve teşekkür etti.

Bayraktar, neden çoçuklarını judo’ya gönderdiklerini sorması üzerine Sporcu velileri çocuklarının kötü alışkanlıklar ve arkadaşlar edinmemesi ve en önemliside boş vakitlerini sokakta değil eğitim alarak geçirmelerini istedikleri için buraya yolladıklarını söyledi.”

Judo Antrenörü Orhan Akpınar ise konuşmasında şunları kaydetti: “ İlçemizde ilk olan Gerze HEM kurslarında yetişen 5 sporcumuzunda iştirak ettiği DAN sınavlarını başarı ile geçerek Kyu (çıraklık/kalfalık) derecesinden siyah Kemer 1.Dan (ustalık) seviyesine adım atmışlardır.

     Gerze’li sporcularımız;

1-     Duygu TOPAL                                 Siyah Kemer 1.DAN

2-     Beril DİNÇ                                       Siyah Kemer 1.DAN

3-     Kader AYDIN                                  Siyah Kemer 1.DAN

4-     Gamze Anıl AYDIN                       Siyah Kemer 1.DAN

5-     Dursun Ali EKİNCİ                         Siyah Kemer 1.DAN

·        10 Ekim de ANKARA ilinde düzenlenen Hakem kurs ve sınavına ilçemizden ilk defa katılmaya hak kazanan sporcumuz Gamze Anıl AYDIN sınavları başarı ile tamamlayarak ilçemizin ilk hakemi, ilimizin ilk bayan hakemi ve yine ilimizin tek vizeli hakemi olmuştur.
         
Judo Hakemimiz Gamze Anıl AYDIN 25 Kasım’da il birinciliğinde, Türkiye Judo Federasyonunca; 16-19 Aralık tarihinde DÜZCE Okul Sporları Grup Müsabakalarında, 17-18 Ocak tarihinde BARTIN Anadolu Yıldızlar Liginde ve 23-25 Ocak tarihlerinde ZONGULDAK Büyükler Türkiye Şampiyonasında görevlendirilmiştir.
         

·        Ekim ayında yapılan Kemer(Kyu) sınavında 20 sporcumuz bir üst kemere terfi etmişlerdir.

         
·        29 Aralık 2014 tarihinde BURSA ilinde düzenlenen Büyükler Türkiye 1.Lig terfi müsabakalarına katılan Bayan judo takımımız 5.olmuştur.

         
·        Milli sporcumuz Duygu TOPAL 2014 sezonu Büyükler 1.ligde KONYA adına yarışmış ve KONYA takımı 2014 Lig şampiyonu olmuştur. 2015 yılında Süper lig’e yükselmişlerdir.

         
·        09-11 Ocak 2014 tarihinde SAKARYA ilinde düzenlenen 45 ilden 307 sporcunun iştirak ettiği Okul Sporları Gençler Türkiye Şampiyonasında Gerze Atatürk Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri Beril DİNÇ 57 Kg. ve Elif Nur DEMİR ise +78 Kg.da Türkiye 7.olmuşlardır.

         
·        15 Ocak tarihinde SİNOP ilinde yapılan Okul Sporları İl Birinciliğinde 40 Kg.İrem ÖZCAN ve 44 Kg.Meltem Ezgi AKIN il birincisi olarak ilimizi Türkiye Yarı finallerinde temsil edeceklerdir.

         
·        17-18 Ocak tarihinde BİTLİS ilinde düzenlenen Anadolu Yıldızlar Lig’i 1.etap müsabakalarında ikamet değişikliği yapan sporcumuz Senanur Seher AĞBABA IĞDIR ili adına 2.olmuştur. (Takımımız ve sporcularımız Anadolu Yıldızlar Ligine iştirak etmemiştir.)


·       
29 Ekim tarihinde İSTANBUL ilinde düzenlenen Cumhuriyet Kupasında Ayşe Ceren ŞAHİN Süper Minik Bayanlar kategorisinde 3.olmuştur.


Gerze judo takımı olarak 2014 yılı; çeşitli sebeplerden dolayı hedeflerimizin altın olmuş ise de, genel olarak mevcut şartlarda oldukça başarılı bir yıl olmuştur.


Türkiye Judo Federasyonu 2014 faaliyet programında yer alan 1., 2. Ve 3.DAN sınavı 27-28 Eylül tarihinde RİZE ilinde gerçekleştirilmiştir ve sonuçlar
www.judo.gov.tr adresinde yayınlanmıştır.”dedi.

 

hakan akbaşhakan akbaş