Spor
Giriş Tarihi : 25-01-2019 12:10   Güncelleme : 25-01-2019 15:10

Gerze Şehir Stadı Yıkılıyor

Milletvekili Nazım Maviş Gerze Şehir Stadının Yıkım Kararının İmzalanarak, Yenisinin Yapımına Başlanacağını Söyledi

Gerze Şehir Stadı Yıkılıyor

Ak Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Gerze İlçe Stadıyla ilgili çalışmaların yakın tarihte başlayacağını duyurdu.

Özelliğini yitiren ve en ufak bir yağmurda göletler oluşup çamur deryasına dönüşen ilçemiz şehir stadı için 21 Ocak 2019 tarihinde yıkım kararı verildiğini belirten Ak Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, “İnşallah burası bir ay gibi kısa bir sürede yıkılarak yerine modern bir şehir stadı yapılacak” diyerek müjde verdi.

Gerze Belediye Spor Lokaline yaptığı ziyarette statla ilgili yapılacak çalışmalar konusunda bilgiler veren Maviş, 1985 yılında inşa edilen stadın yıkım ve yapım ihalesinin yapıldığını belirterek; “Yıkılan stadın yerine yapılacak olan yeni şehir stadı iki adet 500 kişilik kapalı tribünleri olan, modern soyunma odaları bulunan, son derece modern ve şık bir tesis olacak. Zemini tekrar elden geçirilerek sentetik çim sahaya dönüştürülecek. Aydınlatmaları yapılarak akşamları da maç ve antrenman yapmaya olanak sağlanan Gerze’ye yakışır bir ilçe stadı olacak” dedi.

Maviş, Şubat ayı içerisinde Gençlik ve Spor Bakanının Sinop’a geleceğini ve Sn. Bakanın Sinop ziyareti esnasında Gerze’ye yapılması düşünülen yatırımlarında görüşüleceğini ifade ederek; “Gerze’de henüz bir devlet KYK yurdunun olmadığını sayın bakanımıza ileterek, öğrencilerimizin barınma sorununa çözüm oluşturmak için en kısa sürede çalışma başlatacağız” şeklinde konuştu.

Ziyaretin sonunda Gerze Belediye Spor Kulüp Başkanı Uğur Sağır, Maviş ve ziyarete katılan Ak Parti İl Başkanı Uğur Giresun’a belediye spor forması hediye etti.

 

hakan akbaşhakan akbaş