Spor
Giriş Tarihi : 18-02-2017 18:36   Güncelleme : 18-02-2017 17:03

Gerzeli Güreşçiler Türkiye Şampiyonasında Ter Dökecekler

Halk Eğitim Müdürlüğü Güreş Takımı Yalova'da yapılacak olan Türkiye Şampiyonasına gitmeye hazırlanıyor

Gerzeli Güreşçiler Türkiye Şampiyonasında Ter Dökecekler
 Halk Eğitim Müdürlüğü Güreş Takımı 23-24 Şubat 2017 tarihinde Yalova'da yapılacak olan Türkiye Şampiyonasına gitmeye hazırlanıyor.

Sinop'ta yapılan müsabakalarda güreş takımı sporcularından Gökdeniz Turan 38 kilogramda, Emre Tınaz Tepe 73 Kilogramda birinci oldular. Birinci olan başarılı sporcular Yalova'da Türkiye Şampiyonasına katılarak ilimizi ve ilçemizi temsil edecekler.

Sinop il genelinde 17-18 yaş grubunda yapılan liseler arası güreş müsabakalarına da 4 sporcuyla katılan Halk Eğitim Güreş Takımı, 4 sporcuyla 4 şampiyonluk elde etti. Tokatta yapılan grup müsabakalarında da ilçemizi en iyi şekilde temsil edip madalya ile dönen takım 15 Şubatta yapılan 17-18 yaş Ferdi federasyon faaliyetine de 3 sporcuyla katılarak 2 şampiyonluk ve ikincilik dereceleri elde etti.

Takımın antrenörlüğünü yapan minderde Türkiye Şampiyonluğu, Kırkpınar'da ikincilik kürsüsüne çıkmış ve minder hakemliğine 20 yılını veren tecrübeli hoca Adil Yiğit, ''Gerze'nin gençlerine sahip çıkmaya çalışıyoruz. Geleceğin şampiyonlarını Gerze'nin gençleri arasından çıkarmak için uğraş veriyoruz. Türkiye Şampiyonası'ndan da dereceyle döneceğimizi umut ediyoruz. Güreşe ilgi duyan gönül veren genç sporcularımıza kapılarımız sonuna kadar açık'' diyerek gençleri spor yapmaya çağırdı.

Seda ŞengülSeda Şengül