Spor
Giriş Tarihi : 26-02-2020 12:03

Gerzeli Hakemler Ankara'da

Türkiye Güreş Federasyonu ve Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği iş birliğinde Ankara'da düzenlenen Yağlı Güreş Kurultayına ilçemizin gururu hemşerilerimiz katılım gösterdi.

Gerzeli Hakemler Ankara'da

Türkiye Güreş Federasyonunun her yıl düzenlediği yağlı güreş hakem, cazgır ve güreş yöneticilerinin katılım sağladığı 2020 kurultayı 20 – 23 Şubat tarihleri arasında Ankara’da gerçekleşti.

Başkent Öğretmenevinde gerçekleşen kurultayın açılış konuşmasını Musa Aydın gerçekleştirdi.

Aydın, yağlı güreşin Türk kültürünün bir parçası olduğunu söyleyerek “Bu millet yağlı güreşe 658 yıl sahip çıkmıştır ve bundan sonra da sahip çıkmaya devam edecektir. Bizler bunu ecdadımızdan güzel bir şekilde emanet aldığımız gibi gelecek nesillere de devredeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kurultayda hakem ve cazgırlara yeni sınavlar yapılırken, ata sporumuza sahip çıkmak, vatandaşların güreşe ilgisini arttırmak ve daha kaliteli spor yapılabilmesi maksadıyla fikir alışverişinde bulunulan kurultaya ilçemizin tanıdık isimleri de yer aldı.

Ankara’da Türkiye Güreş Federasyonu ve Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği işbirliğinde düzenlenen Yağlı Güreş Kurultayına Türkiye Güreş Federasyonu Yağlı Güreş Hakemi Gerzeli Selahattin Yiğit, Türkiye Güreş Federasyonu yağlı güreş hakemi Yaşar Gençağa’nın yanı sıra 657. Tarihi Kıkrpınar güreşlerinde de görev alan Türkiye Güreş Federasyonu Milli Cazgır Kemal Karga, Akdeniz Oyunları Avrupa Şampiyonu Milli Güreşçi Türkiye Güreş Federasyonu Genel Sekreteri Erfelekli Tahir Yılmaz, güreş antrenörü Erkan Gür katılımlarıyla ilimizi ve ilçemizi temsil ederek gururlandırdılar.

Kurultayına ardından yıl içerisinde yapılacak organizasyonlara dair stratejiler belirlenerek, hakem ve cazgır seminerleri ile istişare kurulu toplantıları yapıldı.

AdminAdmin