Spor
Giriş Tarihi : 01-03-2018 11:58   Güncelleme : 01-03-2018 12:18

Gerzeli Sporcu Zirvede Türk Bayrağı Açtı

Yeşil Gerze Dağcılık Doğa Ve Gençlik Spor Kulübü Başkanı ve sporcusu Birol Sazak, eğitim için gittiği Muş'ta tırmandığı dağın zirvesinde Türk Bayrağı Açtı

Gerzeli Sporcu Zirvede Türk Bayrağı Açtı

Türkiye Dağcılık Federasyonu’nun (TDF) düzenlediği Kış Gelişim Eğitim kampına Gerze'den katılan Yeşil Gerze Dağcılık Doğa Ve Gençlik Spor Kulübü Başkanı Birol Sazak, zorlu kış şartlarında yapılan eğitimler çerçevesinde tırmandığı dağın zirvesinde Türk Bayrağı açarak Gerze'ye selam gönderdi.

17-24 Şubat tarihleri arasında Muş'ta gerçekleştirilen eğitimlere Türkiye'nin bir çok bölgesinden 122 sporcu katıldı.

Sinop ilimizi temsilen katılan Gerze ilçesi Yeşil Gerze Dağcılık Doğa ve Gençlik Spor Kulübü Başkanı ve sporcusu Birol SAZAK yaptığı açıklamada; "Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından düzenlenen Muş Kış Gelişim Eğitimine katılarak tüm dağcılık ve kış dağcılığının olmazsa olmaz eğitimlerini başarı ile tamamlayarak Sinop ilimize Gerze ilçemize profesyonel eğitimli dağcı sporcusu olarak döndüğüm için çok mutluyum. Muş’ta yüksek dağlarda köy korucularının korumasında çok zorlu şartlarda eğitimlerimizi tamamladık. Muş Alparslan üniversitesi yönetimi ve Muş halkından çok yakın ilgi alaka yardım gördük.Bu vesileyle tüm Muş halkına çok teşekkür ederim. Dağcılık kulübü yönetimimiz İlimizde ve Bölgemizde dağcılık ve doğa sporlarını sevdirmek, geliştirmek ve yaygınlaştırmak için gayret sarf ediyor.Yaptığımız etkinlikler ve Türkiye’nin her yerinde katıldığımız etkinlikler ile bölgemizi tanıtarak turizm elçiliği yapmaktayız. En son katıldığım Muş kış eğitimi tüm ulusal yayın ve TRT olmak üzere basında yer alarak haber konusu olmuş ve görsel basından Gerze Belediyemiz logosu ve kulüp logomuzu ülkemize yansıtma olanağını buldum. Bölgemizin tanıtımı ve doğamızın tanıtımı için bu faaliyetlere devam edeceğim” dedi.

Sporcular zorlu şartlar altında katıldıkları kamp da; iz açma, kazma ile düşmeler, çığ bilgisi ve iglo yapımı, emniyet alma, malzeme tanıma, kar mağarasında uyuma, arama kurtarma, kar kış koşullarında yaşama hayatta kalma, kar mağarası, kar kulübesi yapımı, ilk yardım, donma, hipotermi gibi konularda teorik ve uygulamalı eğitim aldılar.

Seda ŞengülSeda Şengül