Spor
Giriş Tarihi : 27-11-2019 10:06   Güncelleme : 28-11-2019 11:01

"KADIN İSTERSE HER ŞEYİ BAŞARIR"

TRT SPOR2'nin “Sporla Değişen Hayatlar” programında Kasım ayının ilk haftasındaki konuğu Gerzeli Gülcan Olgunsoy oldu.

"KADIN İSTERSE HER ŞEYİ BAŞARIR"

TRT Yapımcısı ve Yönetmeni Fatma İffet Yöntem tarafından hazırlanan Sporla Değişen Hayatlar programının bu haftaki konuğu Yamacık Köyü doğumlu ve Gerze’de yaşamını sürdüren 39 yaşındaki üç kız çocuğu annesi Gülcan Olgunsoy.

Dokuz kardeş olan ve babasının kendisini erkek gibi yetiştirdiğini söyleyen Olgunsoy “Erkek kardeşimiz bizden sonra doğmuş o yüzden babam beni erkek çocuğu gibi yetiştirdi. Köyde traktörle çift sürerdim, odun çekerdim, tırpanla ot biçerdim” diyerek çocukluk yıllardan bu yana çalışıp, yaptığı işlerin ağırlığına göre de bir güce sahip olduğunu belirtiyor.

Spora başladıktan sonraki hayatının daha kolay olduğunu söyleyen Olgunsoy, hayatta istedikten sonra her şeyin yapılabileceğinin altını çizdi.

Gerze Halk Eğitim Merkezindeki Judo Antrenörü Özlenen Akpınar’la tanışan Olgunsoy'un, kızlarını Judo’ya kaydettirip kurslara getirip götürdüğü zaman içerisinde bu sporu kendisinin de yapma arzusu taşımasıyla birlikte spor hayatı başladığını ifade etti.

Judoya başlayıp bir süre sonra kendisini geliştirip müsabakalara katılmak isteyen Olgunsoy Kahverengi kemeri de alarak müsabakalara katıldı.

Ankara’da katıldığı ilk müsabakada veteranlar F2 kategorisi 70 kiloda Türkiye birinciliği ile eve döndü.

İki yıl boyunca sıkı çalışmasının ve azminin meyvesi olarak ilk müsabakasında Türkiye birinciliği ile eve dönen Olgunsoy, müsabakalarda da yeni tecrübeler edindiğini ve sporun yaşı olmadığını söyleyerek hayatı boyunca devam edeceğini belirtti.

Gülcan Olgunsoy’un hayatından kesitler verilerek 2 Kasım 2019 TRT SPOR2'de yayına giren bölüm, İrfan Yazar ve Erhan Sağlam tarafından Gerze’de çekilmiş olup tekrarları 22 Kasım 2019’dan sonraki tarihlerde de verilmeye devam etti.

Judo antrenörü Özlenen Akpınar ve Orhan Akpınar’ın da olduğu programda Olgunsoy “Kendime çok güvenim var. Bazen tereddüt edip de yapamadığım şeylerin üzerine gidiyorum. Hırslıyım ve şimdi açıktan okuyorum liseyi bitireceğim, liseyi bitirdikten sonra siyah kuşağı da alacağım. Onu da aldıktan sonra benim için daha kolay olacak. İlerlemek istiyorum yurtdışı maçlarına mutlaka gitmek istiyorum…

Kendi ayaklarım üzerinde durabildim. Her şeyi başardım. İstiyorum ki kadınlarımız da öyle olsun ben motorsiklet de kullanıyorum, araba da kullanıyorum, traktör de sürüyorum yeri geldiğinde bir erkeğin yapabileceği her şeyi yapıyorum bütün kadınlara sesleniyorum siz de yapın, siz de başarın! Bütün kadınlar gücünü göstersin” cümleleri ile biten program da Olgunsoy başta kadınlar olmak üzere herkese örnek teşkil edecek hayatını anlattı.

hakan akbaşhakan akbaş