Spor
Giriş Tarihi : 24-04-2023 18:27   Güncelleme : 25-04-2023 17:42

Yiğit, il temsilciliğine getirildi

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Sinop İl Temsilciliğine Adil Yiğit atandı

Yiğit,  il temsilciliğine getirildi

Çok küçük yaşlarda güreşe başlayan ve çeşitli müsabakalarda ülkemizi ve ilimizi temsil eden, birçok başarıya imza atan ve dereceler elde eden, şimdilerde gençlerin yetişmesi için güreş antrenörlüğü yapan, bölgemizde yıllardır güreş sporunda adından sıkça bahsettiren Milli Güreşçi ve Milli Hakemlerimizden Gerzeli Adil Yiğit, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Sinop İl Temsilciliğine getirildi.

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından Sinop İl Temsilciliğine getirilen Adil Yiğit, görevini en iyi şekilde yapacağını söyledi. Samsun’ da da 15 yıl bu görevi sürdürdüğünü kaydeden Yiğit, göreve yabancı olmadığını, branşların içinde yağlı güreş, karakucak güreşi, okçuluk, cirit, aba güreşi ve kuşak güreşinin yer aldığını, bizim bölgemizde yağlı güreş ve karakucak güreşlerinin yapıldığını belirtti.

GERZE İÇİN VARIM

Diğer branşları da ilçemizde faaliyete geçirmek istediklerini ifade eden Yiğit, “Gerze’ nin gençlerini çalıştırmaya başlıyoruz. Ben güreşin içinden geldim. Şuan da Gerze’nin gençleri için fahri olarak çalışmaya devam ediyorum. Gerze’ den şampiyonlar çıksın istiyorum. Yağlı ve karakucak güreşlerinde organizasyonlara, komitelere yardımcı oluyorum. Bu görevimin hem bana hem ilçemize hem de güreşe hayırlı olmasını diliyorum. Ben Gerze için Gerze’ nin evlatları için varım. Gücümün yettiği kadar bu ilçeye bu spora hizmet edeceğim” diye konuştu.

Adil Yiğit Kimdir?

2 Ağustos 1956 yılında Gerze’ de doğdu. 1971 yılında Samsun’ da güreşe başladı. 1975 yılında Erzurum’ da 90 kiloda Türkiye Şampiyonu oldu. 1976 yılında İstanbul Demirspor’ a transfer oldu. Birçok başarısı olan Yiğit,  1976yılında Kırkpınar güreşlerinde finale kadar yükseldi. 

Çeşitli güreşlerde ve Karakucak Güreşlerinde dereceler elde eden Yiğit, Tarihi Kırkpınar’da başpehlivan yardımcılığı yaptı. 15 yıl Milli Hakem olarak güreşlerde düdük çalan Yiğit’ in birçok şampiyonun yetişmesinde emeği vardır.

AdminAdmin