Teknoloji
Giriş Tarihi : 04-06-2018 14:14   Güncelleme : 04-06-2018 14:59

Aydın, akıllı telefonlara akıl ekliyor

Gerzeninsesi Gazetesi haber portalı tasarımcısı Şükrü Erdem Aydın’ın Android ve İOS uygulamaları yayına girdi

Aydın, akıllı telefonlara akıl ekliyor

Sinop Üniversitesinde Bilişim Teknolojileri Bölümü 2. sınıf öğrencisi olan Şükrü Erdem Aydın’ın geliştirmiş olduğu bu mobil uygulama büyük beğeni topladı.

Sinop Üniversite’si öğrencisi Şükrü Erdem Aydın, Bilişim Teknolojileri Bölümü Öğretim Görevlileri Volkan Çavuş, Resul Tuna, İsmail Umut Duran ve Ayşin Gaye Üstün danışmanlığında okulun internet sitesinin cep telefonlarından kullanım zorluğu olması nedeniyle ve günlük hayatta bilgisayardan daha çok mobil cihazların tercih edilmesinden yola çıkarak proje başlatıldığını kaydederek, mobil uygulama yapmanın çok maliyetli ve zaman gerektiren bir iş olduğunu, uygulamanın planlanması, mobil uygulama tasarımı ve gerekli yönetim panelinin hazırlanması için ortalama 4 aylık bir süreç geçtiğini belirtti.

Aydın, üniversite için hazırladıkları uygulamanın içerisinde, üniversitenin internet sitesinde bir öğrenci için gerekli tüm yardımcı bağlantılar bulunurken, üniversite duyuru, haber ve etkinlikleri anlık olarak uygulama içerisinden görüntülenebilecek. Bunun yanı sıra, uygulama içerisindeki bildirim sistemi sayesinde herhangi bir duyuru tüm öğrencilere ücretsiz ve zahmetsiz bir şekilde ulaştırılabilecek. Ayrıca yine uygulama içerisindeki yemek listesi sayesinde o gün okulda verilecek olan yemekler listelenebilirken, öğretim görevlileri sayfasından, öğretim görevlilerinin CV’sine, dâhili numarasına ve bağlı bulunduğu bölümüne ulaşılabilecek” dedi.

Uygulamanın yazılım kısmında, üniversitenin internet sitesinde herhangi bir API bulunmadığı için, yapılan tüm işlemleri kendimin oluşturduğum sistem ile yaptım, mevcut imkanlar ışığında yapabildiğimin en iyisi olduğunu düşünüyorum. Bana bu şekilde bir imkân tanıdıkları için danışman öğretmenlerime teşekkür ederim” dedi.

hakan akbaşhakan akbaş