Teknoloji
Giriş Tarihi : 20-10-2021 16:40   Güncelleme : 21-10-2021 10:32

Barbaros Motor’dan 60 ülkeye ihracat

İlçemizin Gururu 320 Kişiye İş İmkanı Sunuyor

Barbaros Motor’dan 60 ülkeye ihracat

Yıllardır ilçemizde lokomotif kurumlardan biri olan Barbaros Motor en son katıldığı fuardaki vizyonu ile ulusal bir gazetede yer aldı.

İlçemizde 320 kişiye iş imkânı sunan Barbaros Motor,  Bursa 13. Tarım ve Hayvancılık Fuarındaki performansıyla Ulusal Basında yer aldı. 1994 yılında Sinop’ta kurulan Barbaros Motor, ülkemizin teknolojiyi doğru kullanan, hasat ve hayvancılık makineleri sektörünün önde gelen firmalarından biri. Bursa 13. Tarım ve Hayvancılık Fuarı (BurTarım 2021) kapsamında dev bir stant kuran Barbaros Motor katılımcılardan yoğun ilgi gördü. Çapalama motorları, süt sağım makineleri, yem hazırlama, ürün işleme, ilaçlama makineleri, motorlu tırpanlar, hayvan kaşıma makineleri üreten firma, 60 ülkeye ihracat yapıyor. Barbaros Motor’un kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Barbaros Özer ile Genel Müdür Eser Okan, firmaları hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. BurTarım 2021’e katılarak bölgemiz çiftçilerine önemli katkılar sağlayan firmanın birçok ürünü ve markası bulunuyor.

TÜRKİYE EKONOMİSİNE KATKI

Bu yıl 13’üncüsü düzenlenen BurTarım 2021, TÜYAP tarafından organize edildi. Ülke çapında ve yurt dışından birçok kuruluşu ağırlayan fuar, tarım ve hayvancılık sektöründe önemli gelişmelerin paylaşılması adına ülkemiz için çok önemli. Barbaros Motor, orman, bahçe, tarım motorları ve ekipmanlarına ilişkin 40 yılı aşkın tecrübesiyle bölgemizdeki girişimcileri bayi ağına katıyor.

23 YILLIK TECRÜBE
Ülke çapında 1260 bayi ile çalışan firma 1994 yılından bu yana özgün tarım ve hayvancılık makineleri üreterek memleket ekonomisine büyük katma değer sağlıyor. Motor tamiri çıraklığı yaptığını ve kariyerinde dünya çapında bir firmayı yönetme mertebesine eriştiğini belirten Özer, çözüm odaklı ve bayileri tarafından takdir gören bir yapıya sahip olduğunu söyledi.

ÇIRAKLIK İLE BAŞLADI DÜNYA MARKASI OLDU

Yem kırma, yem ezme, süt sağım makineleri, su tankerleri, her çeşitte römorklar, ark pullukları, tırmıklar üreten ve bu ürünlerin yedek parçalarının tedarikini sağlayan Barbaros Motor’un kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Barbaros Özer kalitemizle müşteri taleplerine yetişemiyoruz. dedi.”

BARBAROS MOTOR İNOVASYON OKULU GİBİ

Genel Müdür Eser Okan, biri inşaat aşamasında 4 fabrika kurulduğunu belirterek, sözlerine şu şekilde devam etti. “Bünyemizde, makine veya özel siparişlerde her çeşitten metale (demir, paslanmaz, alüminyum) sac, boru, profil üzerine, lazer kesim, bükme, pres, taşlama, kumlama, sıvama, kaynak yapma, şekil verme, kauçuk, silikon ve her çeşitten plastik yedek parça imalatını enjeksiyon, extruder veya şişirme yöntemiyle yapabilmektedir. Yeni ürün tasarımlarında, Ar-ge ekibi ve 50 yıllık tecrübesi ile kalıp tasarım, kalıp montaj, baskı alma Ar-ge, Ür-ge, kök sorun tespit etme ve çözme veya tersine mühendislik işlemlerini de yapabilmektedir.”

FİRMALARIN İLGİSİNİ ÇEKTİ

Covid-19 sonrası değişen dünya piyasalarında Türk menşeli ürün kalitesi ve işçiliğine artan rağbet nedeniyle fuarda uluslararası firmaların ilgisini çektiklerini kaydeden Okan, “Adeta bir inovasyon okulu gibi çalışan Barbaros Motor açısından son iki yıl çok iyi geçti. Pandemi sürecinde kentlerden köylere göç eden birçok insan oldu. Bu insanlar 50 metrekare de olsa kendi topraklarından çiftçilik yapmaya başladılar. Dolayısıyla birçok bireysel tarımcı ve çiftçi adayı Barbaros Motor markasının kullanışlı ve uygun fiyatlı ürünlerine yöneldi. Yerli malının üretimi ve topraklarımızda bu ürünlerin kullanılması adına Barbaros Motor çalışanları kıvanç verici başarılar elde ederek maddi kazancın çok ötesinde bir değer katıyor”diye konuştu.

SALÇA VE HAYVAN KAŞIMA MAKİNESİ

Sinop Organize Sanayi Bölgesinde 2 fabrika ve Sinop ilçesi Gerze’de 1 fabrika tesisinde, 320 çalışan ile birlikte yıllık binlerce parça tarım ve hayvancılık makinesi-parçası üreten Barbaros Motor birçok kaliteli markayı da çatısı altında bulunduruyor. Barbaros, Bartech, Farmate, KNC, Yaman, Qinli, PFERD, Fırtına, Yaprak, Trimmy, Taro, Topso, Yongjia markaları Barbaros Motor’a ait. İthal ürün gruplarında ise ağaç kesim motorları, tırpan motorları, ilaçlama motorları ve makineleri, çit ve dal budama motorları, çim biçme/kesme motorları ve makineleri, su pompaları, su arıtma sistemleri, jeneratörler, çapa motorları, dal parçalama makineleri, çay toplama motorları, toprak delme makineleri, zeytin ve ceviz silkeleme makineleri, tüm bahçe aletleri, tarım ekipmanları ve bunların yedek parçalarının temininde Barbaros Motor markası fark yaratıyor. Fuarda en çok ilgi çeken ürünlerden ikisi benzin motorlu çapa motoru Yaman ve salça yapma makinesi oldu.

AdminAdmin