Teknoloji
Giriş Tarihi : 23-03-2020 11:18   Güncelleme : 23-03-2020 11:51

Gerze ve Dikmen'de Vefa Sosyal Destek Grubu Oluşturuldu

Dikmen ve Gerze Kaymakamlığı Bünyesinde "Vefa Sosyal Destek Grubu" Oluşturuldu

Gerze ve Dikmen'de Vefa Sosyal Destek Grubu Oluşturuldu

Bakanlığının 65 yaş üstü Vatandaşlar için koyduğu sokağa çıkma yasağından sonra Dikmen Kaymakamlığı bünyesinde Bakanlık Genelgesi Doğrultusunda Vefa Sosyal Destek Grubu oluşturuldu.

Vefa sosyal destek grubu, İhtiyaç olması halinde özellikle tek başına yaşayan ve ihtiyaçlarını karşılayacak yakını bulunmayan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın mağdur olmaması; temel ihtiyaçlarını karşılamak için İl merkezi ve ilçelerde görev yapacak şekilde yapılandırıldı.

Dikmen Kaymakamı Suat Hatam başkanlığında oluşturulan grupta Dikmen Belediye Başkanı Adnan Acar ve Kaymakamlık bünyesinde görev yapan ilgili kurum müdürleri ve sosyal yardım alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden olacak şekilde göreve başladı.

İlgili Genelge uyarınca İllerde valiler, ilçelerde kaymakamlar tarafından 65 yaş ve üzeri ile kronik vatandaşlarımızın sağlık başta olmak üzere tüm temel ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli tedbirlerin alınacağı, İkametlerinden ayrılmalarına kısıtlama/yasaklama getirilen vatandaşlarımızın 112, 155, 156 numaraları üzerinden ihtiyaçlarını bildirebilecekleri kaydedildi.

Hatam, bu çağrıların cevaplandırılması ve gerekli hizmetlerin üretilmesi için ihtiyaç duyulacak sayıda başta kolluk birimleri olmak üzere kamu görevlisi/ekip ve araç görevlendirilmiş olup 21 Mart 2020 Pazar günü İtibari ile Vefa Sosyal Destek Grubu Çalışmalarına başlamıştır, dedi.

Dikmen Kaymakamı Suat Hatam, vekalet etmekte olduğu Gerze Kaymakamlığında da Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy ve ilgili kurumlarla aynı toplantının yapılarak “Vefa Sosyal Destek Grubunun” Gerze dede çalışmalara başladığını sözlerine ekledi.

hakan akbaşhakan akbaş