Teknoloji
Giriş Tarihi : 25-09-2021 18:32   Güncelleme : 27-09-2021 16:48

Sinoplu Gençler Teknofest'te Yarıştılar

SİNOPLU GENÇLER TASARLADIKLARI ‘CANKURTARAN DRONLA’ TEKNOFEST'TE YARIŞIYOR

Sinoplu Gençler Teknofest'te Yarıştılar

Türkiye’nin en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST İstanbul Havalimanı’ nda başladı. Teknoloji Festivali'nde Lisans ve Lisans Üstü Seviyesinde İnsanlık Yararına Teknoloji kategorisinde, Sinop Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı, Sinop Gençlik Merkezi ‘Dinamik Teknoloji Takımı’ tasarladıkları dronla finalde yarışacak.

Üreten bir gençlik yetiştirilmesi amacıyla Sinop Gençlik Merkezinde ve tüm Türkiye'de başlatılan Kod Adı 2023 Projesi kapsamında; gençlere algoritma, programlama, web tasarımı ve mobil uygulama geliştirme, robotik ve elektronik eğitimleri veriliyor. Bu eğitimleri alan gençler daha sonra her aşamasını kendileri tasarladıkları projeyle TEKNOFEST organizasyonuna başvuru yapıyor. Sinop Gençlik Merkezi gençleri Teknofest 2021 yılında, 22000 projenin içerisinden ilk 100'e girerek finale çıkmaya hak kazandı.

Bu yılda,  savunma, sağlık, eğitim, bilişim teknolojilerinden yapay zekâya kadar her alanda milli teknolojinin geliştirilmesine büyük katkı sağlayan TEKNOFEST 2021 organizasyonuna katılacak olan ‘Dinamik Teknoloji Takımı’ yaşadıkları bölgede ki soruna çözüm üretmek adına geliştirdikleri projeyle, denizde boğulma tehlikesi yaşayan insanlara havadan can simidi ulaştıran dron tasarlayarak  final yarışmalarına gitmeye hak kazandılar.

AdminAdmin