Yaşam
Giriş Tarihi : 10-03-2021 16:56   Güncelleme : 11-03-2021 11:28

150 bin dolar değerinde göktaşı Gerze’de

Araştırmacı yazar, tarihçi, Volkan Yaşar Berber koleksiyonları arasında bulunan bin 740 gram ağırlığında ki göktaşı, 150 bin dolar değerinde

150 bin dolar değerinde göktaşı Gerze’de

Nümizmatik, flateli, efemera ve doğal taş koleksiyonu, sergi, söyleşi ve kitap eserleriyle uzmanlığını sevenleriyle paylaşarak yurt dışında yayınladığı eserleriyle de tanınmaktadır.

Berber, Dikmen’de ki tarlasında bahar hazırlıkları esnasında keşfettiği göktaşının tüm özellikleri barındırdığını, içerisinde beyaz altın, elmas, karbon, magnezyum demir vb. ondan fazla elementin bulunarak mıknatıs özelliğini de barındırdığını ifade ederken taşın gerçek olup olmadığını bir akademisyene sorduğunu ve onun da bunu teyit ettiğini belirtti.Göktaşını, ciddi alıcısı bulunana kadar düzenleyeceği sergilerde halka ücretsiz teşhir edeceğini ve de Gerze ilçesinin tanıtımında büyük rol alacağını beyan etti.

Yapılan deneylerde bu taşın göktaşı olduğu çünkü granit, magnezyum, demir ve karbon alaşımlı içeriklere sahip olduğunu kaydedildi.

Berber, bu taşın piyasa değerinin yaklaşık 150 bin dolar civarında olduğunu fakat kendisinin bir koleksiyoner olduğunu ve bu taşı satma gibi düşüncesi olmadığını, bu taşın yaz aylarında ilçemizde yapılacak olan bir sergide vatandaşa gösterime sunulacağını söyledi.


 

AdminAdmin