Yaşam
Giriş Tarihi : 07-02-2019 11:32   Güncelleme : 07-02-2019 11:42

6 yaşındaki Ata, sesini duyurmaya çalışıyor

2 yıldır mavi kapak toplayan çocuk engelli bir vatandaşımız için topladığı mavi kapaklar ile tekerlekli bir sandalye almak istiyor

6 yaşındaki Ata, sesini duyurmaya çalışıyor

Gerze de ikamet eden Ata Bekir Çakır , henüz 6 yaşında. Engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak için onlara umut olmak için gittiği her yerde, her evde mavi kapak topluyor. 2 yıldır topladığı kapakları biriktiren minik Ata, çevresindeki insanlara da örnek olmaya devam ediyor. Ata’yı örnek alan mahalledeki vatandaşlarda topladığı mavi kapakları kendisine teslim ediyor.

Bir engelliye umut olmak adına onlara biraz daha hayatı yaşanabilir hale getirmek için bulduğu her kapağı aldığını söyleyen Minik Ata’nın babası Sezgin Çakır  ‘’mavi kapakları toplamak tamamen  çocuğumun fikri, bir engelli vatandaşımıza yardımcı olabilirsek ne mutlu bize. Bunu kendim ve oğlum bir görev olarak kabullendik. Oğluma neden topluyorsun diye çevreden soranlara ise oğlum ’ engelli bir vatandaş için tekerlekli sandalye almaya çalıyorum’  cevabını vermekte. 2 yıldır topladığımız kapakları nereye vereceğimizi bilmiyoruz sesimizi duysunlar istiyoruz’’ şeklinde düşüncelerini dile getirdi.

Engellilerin hayatını kolaylaştıracak tekerlekli sandalye için kapak toplamaya devam eden ve seslerini duyurmaya çalışan minik Ata ve babası kapakları verecek birileri ya da bir kurum aramakta.

Sizlerde evinizdeki mavi kapakları biriktirerek engelli vatandaşlarımıza destek olmak adına umut olabilirsiniz.

AdminAdmin