Yaşam
Giriş Tarihi : 11-02-2020 14:16   Güncelleme : 11-02-2020 14:24

Asırlık Eseri Yirmi Yıl Muhafaza Etti

Yirmi yıl önce bulduğu şarapnel parçasını Sinop Arkeoloji Müzesine teslim etti

Asırlık Eseri Yirmi Yıl Muhafaza Etti

Aslen Kastamonu Çatalzeytinli olan ancak 25 yıldır Gerze’de yaşamını sürdüren Cemal Aydın Çanakkale ziyareti sırasında, tam da Atatürk’ün cebindeki sigara tabakasına şarapnel parçasının isabet ettiği yerde şarapnel parçası buldu.

Demir ustası olan Aydın, bulduğu parçanın savaş yıllarından kalma bir şarapnel parçası olduğunu anlayıp onu uzun yıllar evinde muhafaza etti. Bir dedesi şehit diğer dedesi ise gazi olan Aydın bulduğu şarapnel parçasını yirmi yıl sonra Dünya Rekortmeni olan Mustafa Kıray ile bu konuyu paylaşarak, parçayı Sinop Arkeoloji Müzesine teslim etmeye karar verdi.

Ülke topraklarının zor şartlar altında korunduğunu, büyük bedeller ödeyerek bu günkü sınırlara gelindiğinin unutulmaması, geçmişin hatırlanması ve atalarımızın anılması için müzeye teslim etme kararı alan Aydın elindeki şarapnel parçasını göstererek ülkemize bir daha atılmaması temennisinde bulundu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için Gerze’den Çanakkale’ye yürüyen ayrıca tarihi Likya yolunda rekor zamanla yürüyerek Dünya Rekortmenliğini elinde tutan Mustafa Kıray da imkanı olan herkesin Çanakkale Şehitliğini ziyaret ederek geçmişi hatırlamasını istedi. “Türkiye Cumhuriyeti nasıl kurulmuş, bu vatan nasıl elde edilmiş tüm dostlarımın Çanakkale’yi ziyaret etmesini istiyorum. Bu vatan nasıl kurulmuş o zaman kararlarını versinler” diyerek şarapnel parçasını gösteren Kıray ve Aydın ülkemizin milletimizin bir daha aynı günleri yaşamaması, yeniden aynı mermilerin topların atılmaması temennisinde bulundular.

(Gazi Dedesi)

(Çanakkale Gezisi)

(Şarapnel Parçası)

AdminAdmin