Yaşam
Giriş Tarihi : 24-12-2020 18:02   Güncelleme : 24-12-2020 18:17

Atık Şişelerle Sebzelerini Soğuktan Koruyor

Çöpe ve derelere atılan atık şişeleri kullanarak bahçesinde ve balkonda yetiştirdiği sebze ve meyveleri koruyor

Atık Şişelerle Sebzelerini Soğuktan Koruyor

Dikmen’in Göllü köyünde ikamet eden Alaattin Dolma, kullanılan atık şişeleri çöpe atmayarak bahçesinde yetiştirdiği sebze ve meyveleri soğuktan korumak amacıyla kullanıyor.

Dağlar gibi çöp yığını oluşturup, doğayı ve suyu kirletmektense geri dönüşüm yaparak tasarruf edelim ve ekonomiye katkı sağlayalım diyen Dolma, bu davranışının herkese örnek olmasını temenni ediyor.

Her atığın çöp olmadığını, kullanılabileceğini dile getiren Dolma, “Ben doğayı seven, doğa hayranı bir insan olarak çöplerin veya atıkların doğayı ve suları kirletmesinden dolayı büyük üzüntü duyuyorum. Her atık çöp değildir. Aslında geri dönüşüme nasıl katkım olabilir, ne yapabilirim düşüncesi ile yola çıktım.

Dikmen’in Göllü köyünde ki bahçemde hobi olarak meyve, sebze yetiştiriciliği yapıyorum. Aklıma böyle bir şey yapmak geldi; ilk önce evde biriktirmiş olduğum ve birazını da köydeki derelerden topladığım 5 litrelik su şişelerinin altlarını bıçak yardımı ile kestim.

Kestiğim su şişelerini bahçede ki marul, enginar, kivi fidanlarını soğuktan korumak ve kurumasının önüne geçmek amacıyla kullandım. Bu yöntemi sadece tarlası olanlar değil balkonda sebze, meyve yetiştirenler de kullanabilir.

Ben balkonumda da nane, soğan, sarımsak, domates gibi çeşitli bitkilerde yetiştirmekteyim. Bu sayede hem tasarruf eder hem de doğayı daha az kirletmiş oluruz.” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin