Yaşam
Giriş Tarihi : 26-01-2023 16:42   Güncelleme : 26-01-2023 17:44

Ayakkabı Tamirciliği ile geçen bir ömür

Gerze’ de ayakkabı ustası 59 yaşındaki Adem Sesli ayakkabı tamir ederek baba mesleğini sürdürüyor

Ayakkabı Tamirciliği ile geçen bir ömür

Ayakkabı tamirciliğinin baba mesleği olduğunu kaydeden Adem Sesli, aslen Bafralı olduğunu 35 sene önce Gerze’ ye yerleşerek baba mesleği olan ayakkabı tamirciliği yapmaya başladığını belirtti.

Okullar Caddesindeki küçük dükkânında ömrü yettiğince bu işi yapmaya devam edeceğini belirten Sesli, “Ortaokuldan beri bu işi yapıyorum. Ayakkabı tamirciliği benim baba mesleğim. 1988 senesinde Gerze’ ye yerleştim, Gerzelilerin de ayağı alıştı, beni sevip bağırlarına bastılar hal böyle olunca da 35 senedir bu işi sürdürüp gidiyorum” diye konuştu.

Ayakkabı tamirinin yanında ayakkabıların boya ve cila işlerini de yaptığını kaydeden Sesli, “ayakkabı tamircisi deyince sadece spor ayakkabı, kundura değil bot, sandalet, topuklu ayakkabı tamiri de yapıyorum. Elimden geldiğince ayakkabıyı eski haline getirmeye gayret gösteriyorum tabi her ayakkabının tamiri mümkün olmuyor” dedi.

AYAKKABININ İÇİNE SU GİRİNCE BİZLERİ HATIRLIYORLAR

Kış aylarına nazaran yaz aylarında işlerindeki yoğunluğun azaldığını söyleyen Sesli, “kış aylarında işlerimiz daha yoğun oluyor. Yağmur, kar yağınca, vatandaşımızın ayakkabısının içine su girince hatırlanıyoruz ve kapımız çalınıyor” diye konuştu.

Maliyetlerin artmasından dolayı malzeme fiyatlarının da arttığını kaydeden Sesli, önceden 10 tabanlık alırken şimdilerde aynı parayla 5 tabanlık alabildiğini söyledi.

AdminAdmin