Yaşam
Giriş Tarihi : 02-12-2015 23:27   Güncelleme : 24-10-2017 17:50

Bayırbucak Türkmenleri İçin Yardım Kampanyası Başlatıldı

Sinop’ta Bayırbucak Türkmenleri için yardım kampanyası başlatıldı

Bayırbucak Türkmenleri İçin Yardım Kampanyası Başlatıldı

 Yardım kampanyasına Sinop İmam Hatip Mezunları ve Mensupları  Derneği (SİMDER) öncülüğünde Sinop’ta faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları da destek veriyor.

Sinop İmam Hatip Mezunları ve Mensupları  Derneği başkanı Hakkı BAFRALI yardım kampanyası ile ilgili yaptığı açıklamada; "Bizler Sinop’ta faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları olarak Suriyede Bayır Bucak Türkmenlerinin bulunduğu bölgede kardeşlerimize karşı her gün artmakta olan saldırılar karşısında kış aylarına girdiğimiz şu günlerde zor şartlar altında hayatlarını sürdüren Türkmen kardeşlerimize bir nebze olsun yardım edebilmek ve onları desteklemek için Sinop Sivil Toplum Platformu olarak yardım kampanyası başlatmış bulunmaktayız. Bu soğuk kış günlerinde Hadis-i şerifte işaret edildiği gibi 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir' düşüncesinden yola çıkarak duyarlı vatandaşlarımızın bu konuda desteklerini, kardeşlerimize yardım etmelerini arzu ediyoruz. Yardım kampanyamız battaniye, kuru gıda ile ayni ve nakdi yardımdan oluşmaktadır.” dedi.

Yardım kampanyasının 1-25 Aralık 2015 tarihleri arasında devam edeceğini, yardımların Merkez Alaattin Camiinde toplanacağını ve toplanan yardımların Hatay’ın Reyhanlı ilçesine gönderileceğini belirten Hakkı BAFRALI, halkımızı, bu konuda duyarlı olmaya davet etti.

hakan akbaşhakan akbaş