Yaşam
Giriş Tarihi : 09-12-2019 13:27   Güncelleme : 09-12-2019 14:24

Berkay'ın Anısına

10 Aralık 2016 yılında İstanbul Beşiktaş Vodafone Arena Stadı yakınlarında meydana gelen hain terör saldırısında hayatını kaybeden 46 candan biri, Berkay Akbaş…

Berkay'ın Anısına

Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Berkay Akbaş’ın ölümünün üçüncü yılında Akbaş ailesine terör ve terörden doğan zararların karşılanması kapsamında İstanbul Valiliği bünyesinde zarar tespit komisyonu tarafından dava açmamalarına karşılık 33 bin 621 lira 30 kuruş tutarında tazminat ödeneceği bildirildi. Aile’nin bu tutarı kabul etmemesi üzerine her ay 121 lira 90 kuruş aylık bağlandı.

Evlatlarını kaybeden Akbaş ailesine tazminat karşılığında bağlanan aylık 121 lira 90 kuruşu, aile her ay iki tıp öğrencisine burs olarak verdiğini belirtti.

Bu kapsamda iki dava açıldığı ve davaların devam ettiğini belirten baba Salih Akbaş, tazminat olarak 2 milyon talep edildiğini ancak bu rakamın mahkeme tarafından fazla olduğu gerekçesiyle 200 bin tl olarak değiştirildiğini kaydetti.

Davaların kazanılması durumunda ailenin tüm parayı öğrenciler için kütüphane, LÖSEV, Mehmetçik Vakfı ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bağışlayacağı kaydedildi.

Bunların yanı sıra aramızdan ayrılışının üçüncü yılında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Berkay Akbaş anısına gökkuşağı gibi renkli bir etkinlik düzenledi.

Baba Salim Akbaş, Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, Cumhuriyet Halk Partisi Sinop Milletvekili Barış Karadeniz başta olmak üzere Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği gençleri ve birçok vatandaş İl Sağlık Müdürlüğü önündeki yolu Kuruçeşme Sokağına bağlayan merdiven basamaklarını gökkuşağı renklerine boyarken, merdivenlere özgürlüğün ve barışın simgesi olan beyaz güvercinler resmedildi.

AKBAŞ AİLESİNİN BİNLERCE OĞLU OLDU

Karadeniz ''Öncelikle Çağdaş Yaşam her zamanki gibi farkını gösterdi. Bu gençlik hepimizin baş tacı, uzun yıllardır bu işin içindeyiz ama gençlerimiz hem Sinop'a sevgisini hem emeklerini her daim katıyorlar ben onlara sizin huzurunuzda çok teşekkür ediyorum. Bu gerçekten çok güzel bir fikir, burada Türkiye'ye bir mesaj var aslında, bu merdivenlerin üstündeki güvercinler ve Berkay kardeşimizin adının bu merdivenlere verilmesi gerçekten çok güzel bir mesaj. Zeynep ablamız ve Salim ağabeyimizin bir oğlu vardı binlerce oğlu oldu. Berkay da Türkiye'nin bir kardeşi bir evladı oldu. Etkinliğin düzenlenmesinde Belediye Başkanımız Barış Ayhan'a, Çağdaş Yaşam gençlerine çok çok teşekkür ediyorum'' diyerek duygularını ifade etti.

ETRAFTA BİR SÜRÜ BERKAY'LAR GÖRÜYORUM

Baba Akbaş ise başta Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Sinop Belediyesine teşekkürlerini sunarken “Çağdaş Yaşam bizim partnerimiz, ailemizin dayanacağı bir oldu. Berkay’la yaptığımız her etkinlikte yine onlar yanımızda olacak. Ben bakıyorum etrafta bir sürü Berkay’lar görüyorum. Berkay ismini bilen bilmeyen duyan duymayan herkes barışa kardeşliğe ve eğitime katkı veren bir isim olarak duyacak görecek ve bilecek” diyerek bir kere daha Sinop Belediyesine, milletvekiline teşekkür etti.

GÜVERCİNLİ MESAJ

Belediye Başkanı Barış Ayhan, bu tür etkinlilerde her daim destekçi olacakları söyledi. Ayhan; "Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Sinop Şubesi Başkanı Sayın Bilgin Bekiroğlu ile gençlerimiz geldiler. Bize bu merdivenlerle alakalı bir projenin zihinlerinde olduğunu ve çok kısa zaman içerisinde eyleme dönüştürmek istediklerini söylediler. Biz de böyle projelerin koşulsuz her zaman yanındayız. Söz konusu Berkay olunca bizim için daha bir önem arz ediyor açıkçası ve bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Dileğim buna benzer etkinliklerin sayısını çoğaltmak; bu kentin her yerinde Berkay'a ait anıları yaşatabilmek, onun bizimle birlikte yaşadığını, onu asla unutmadığımızı her gün onu düşündüğümüzü, her an onunla birlikte olduğumuzu hem bu kente, hem de bu kentten tüm Dünya'ya haykırmak istiyoruz. Berkay'a dair her türlü etkinlikte her zaman işin içinde olacağımızı, herkese destek olacağımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum. Özellikle merdivenlerin boyanmasının ötesinde güvercin figürüyle de Dünya'ya bir mesaj verildiğini düşünüyorum. Bu işin fikir babaları genç kardeşlerimizi bir kez daha kutluyorum'' ifadelerine yer verdi.

AdminAdmin