Yaşam
Giriş Tarihi : 16-09-2017 11:08   Güncelleme : 16-09-2017 11:42

Bisikletiyle Gerze'de Fenomen Oldu

Gerzeli Polat Uzun’un kendi imkanlarıyla modifiye ettiği bisikleti Gerze’de fenomen haline geldi. Herkesin bisiklete yakından incelemek istediğini ve fotoğraf çektirdiğini belirtti

Bisikletiyle Gerze'de Fenomen Oldu

Gerzeli Polat Uzun’un kendi imkanlarıyla modifiye ettiği bisikleti Gerze’de fenomen haline geldi. Herkesin bisiklete yakından incelemek istediğini ve fotoğraf çektirdiğini belirtti.

 

Doğma büyüme Gerzeli olan genç Polat, gönül verdiği hobisiyle birçok genci kıskandırmayı başardı. Zararlı alışkanlıklar edinmek yerine böylesine bir hobi edinmenin çok hoşuna gittiğini ifade eden Uzun, Gerze Küçük Sanayi Sitesi’nden topladığı parçaları ve satın aldığı çeşitli çıkartmaları bisikletine ekleyerek değişik bir görüntü vermeyi başardı.

 

Makam aracı gibi bisiklet

Bir inşaat ve müteahhitlik firması çalışanı olan Bülent Uzun’un oğlu olan Polat’ın bisikletindeki en dikkat çekici detay şüphesiz ki Türk Bayrağı oldu. Makam araçlarının sağ ön kısmına koyulan bayraklar gibi, bisikletine de Türk Bayrağı asan genç bisikletçi, bu ülkede yaşamaktan gurur duyduğunu ve bayrağı gururla bisikletinde taşıdığını vurguladı.

 

No manita no dırdır

Eski dağ bisikletini daha önce görülmemiş bir biçime sokarak insanlar arasında ilgi çekmeyi başaran Uzun’un bisikletinin kadrosunda “no manita no dırdır”  ifadeleri yer alıyor. Genç yaşında bu düşüncelerle da haşır neşir olan bisikletçi, kan grubunu da olası bir olaya karşı bisikletine işletmiş. Çeşitli sosyal mecraların logolarının da yer aldığı bisiklette, ABD’nin Florida, Nevada ve California eyaletlerinin plakaları da bulunuyor.

 

Hem rakipsiz hem de dengesiz

Gözü gibi baktığı bisikletine her geçen gün yeni şeyler eklemeye çalıştığını söyleyen Polat Uzun, bisikletine taktığı bazı yazılarla da insanların gülmesine sebep oluyor. Rakipsiz olduğunu bisikletin gidonuna taktığı bir yazıyla herkese duyuran Gerzeli genç, bunun yanında selenin hemen altına yerleştirdiği “dengesiz” yazısıyla da “ne yapacağım belli olmaz” mesajıyla da insanlara gözdağı veriyor. Rahatına da son derece düşkün olan Polat, selesinin arka tarafına minder bağlamayı da ihmal etmemiş.


Kaan TÖNGELCİ
 / Gerze'nin Sesi



Erkan TaşErkan Taş