Yaşam
Giriş Tarihi : 26-06-2018 12:25   Güncelleme : 26-06-2018 15:44

Bisikletle 5 bin Kilometre...

Gerze, İngiltere'den yola çıkan 2 İngiliz bisikletçi arkadaşın uğrak yeri oldu

Bisikletle 5 bin Kilometre...

30 yaşındaki Tımothy Nıcholas Stephens ile 32 yaşındaki Adam James Faulkner, geçtiğimiz yıl Dünya turu yapmak için Londra'daki evlerinden bisikletle yola çıktılar. Müzisyen olan Adam ve Tımothy, Londra'dan bisikletle sırasıyla İngiltere, Fransa, İtalya, Slovenya, Hırvatistan, Bosna, Karadağ, Yunanistan ve Bulgaristan'ı gezerek son olarak Türkiye'ye geldi.

Gezdikleri ülkelerin doğal güzelliklerine hayran kaldıklarını belirten Adam ve Tımothy, İstanbul'un ardından Karadeniz Sahil Yolunu takip ederek ilçemize kadar geldiler. Ergün Pansiyon'da bir gece konaklayan iki kafadar, Türkiye'nin ve Gerze'nin en çok insanlarını beğendiklerini, Gerze'de yedikleri böreğin tadının unutulmaz olduğunu söylediler.

Gerze'de denize girdiklerini de söyleyen Adam ve Tim, Gerze'ye gelene kadar 5 bin kilometre pedal çevirdi.

İkilinin gezi boyunca bir albüm hazırlama ve bu gezilerini bir belgesele çevirme hayalleri var. Gezdikleri yerlerde keşfedilmemiş müzikal çevreleri bularak milyonlarca insanın daha önce hiç duymamış oldukları bir müzik yapmayı amaçlıyorlar. Bunun için Artvin'de bir müzisyenin yanına gidecekler.

Gezilerinin başlangıcında Japonya hayallerinin olduğunu söyleyen Adam ve Tim, bunu bir adım öteye götürerek Dünya gezisine çevirdiklerini söylediler.

Adam'ın büyükannesi şu anda Alzheimer hastalığının geç evrelerinde, Tim'in büyükannesi ise bu durumdan ne yazık ki vefat etmiş. Onlarda sosyal bir proje olarak farkındalık yaratmak amacı ile Alzheimer Topluluğu için yardım kampanyası başlatmışlar.

Müziğin gücü ve kişisel deneyimleri ile bu durumda olan hastalar için neler yapabileceklerini gördüler. Onlara göre müzik başka hiçbir şeyin yapamadığı kadar hastalara hayatı sevdirebilir. Kalbinde müzik olan bu yolculukta Adam ve Tim'in orijinal albümü, müziğin iyileştirici güçlerinin bir simgesi olarak hizmet edecek.

İkilin Avrupa’dan başlayan gezisi Japonya'ya kadar devam edecek.

Sıcakkanlı tavırları ile dikkat çeken Adam ve Tim, gerçekleştirdiğimiz sohbetin ardından Gerze'ye tekrar gelmek istediklerini söyleyerek bisikletleri ile yola devam ettiler.

Seda ŞengülSeda Şengül