Yaşam
Giriş Tarihi : 30-07-2021 17:33   Güncelleme : 30-07-2021 17:40

‘Bu ürünlerin hepsi organik’

İlçemizde her Cuma kurulan Halk Pazarında çiftçilerin bin bir emekle ürettiği doğal ve organik ürünler, Gerzeli vatandaşla buluşuyor

‘Bu ürünlerin hepsi organik’

Üretici ile Gerzeliler arasında köprü olan Cuma Pazarında organik lezzetler tezgâhlarda yerini alarak tüketicilerin beğenisine sunuluyor.

Eşiyle birlikte yaklaşık 12 yıldır doğal ürünler ürettiklerini ve bu ürünleri vatandaşlarla buluşturmaktan memnun olduklarını söyleyen Uysal Gök, ilçemiz Cuma Pazarında açtığı tezgâhla da Gerzelileri organik lezzetlerle buluşturuyor.

Daha çok kahvaltıda tüketilen ürünler ürettiklerini belirten Gök, Gerzeliler tarafından en çok acılı ezme ile şeker pancarı pekmezinin rağbet gördüğünü kaydetti.

Amasya Suluova’dan Cuma Pazarında tezgâh açmak için geldiklerini söyleyen Gök, kuşburnu pekmezini 15 TL, şeker pancarı (çükündür) pekmezini 25 TL, dut pekmezini 50 TL ve acılı ezmeyi de 30 TL’den satışa sunuyor.

Kendi ürettiği organik ürünleri pazar tezgâhında alıcılar için sergileyen Samsunlu Fatih Ertuval ise Gerzelilerin organik ürünlere ilgisinin oldukça güzel olduğunu kaydetti.

Daha çok kahvaltılık ürünler ürettiğini belirten Ertuval ise tulum peynirini kilosu 30 TL, kuşburnu pekmezini 25, üzüm pekmezini 35 TL, keçiboynuzu pekmezini 40 TL, salçayı ise 25 TL’den alıcıyla buluşturuyor.

AdminAdmin