Yaşam
Giriş Tarihi : 09-01-2017 12:49   Güncelleme : 16-01-2017 13:29

Burnunda Hızma Var Diye Sınava Alınmadı

Burnunda hızma olan Özlem Yalçın isimli vatandaş, Açıköğretim Lisesi sınavını için gittiği Seydi Ali Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde güvenlik gerekçesiyle sınava alınmadı

Burnunda Hızma Var Diye Sınava Alınmadı

Burnunda hızma olan Özlem Yalçın isimli vatandaş, Açıköğretim Lisesi sınavını için gittiği Seydi Ali Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde güvenlik gerekçesiyle sınava alınmadı. Hızmasını çıkartmadığı takdirde sınava giremeyeceği belirtildi.

 

Sinop Merkez’de bulunan Sınav binası önünde arama yapılırken, görevlinin “çıkar burnundakini” dediğini söyleyen Özlem Yalçın, görevliye burnundaki hızmanın çıkmadığı söyledi. Bunun üzerine görevliden “çıkmıyorsa girmeyeceksin” cevabını aldı. Tartışmanın hararetlenmesi üzerine, sınav için bekleyen diğer vatandaşlarda tartışmanın yaşandığı yere gelerek, mağdur kadına hak verse de görevli memur Özlem Yalçın’ın sınava grimesine izin vermedi.

 

İğneler de metal

Burnundaki hızmayla iki yıldır aynı sınava girdiğini belirten Yalçın, “iki yılda toplam 18 sınava girdim. Kimse burnundaki hızmayı çıkar demedi” şeklinde konuştu.

Güvenlik gerekçesi bahane edilerek sınava alınmadığı ve mağdur olduğunu belirten genç kadın, “Metal eşyaların güvenlik zafiyeti doğuracağı belirtiliyor. Türbanda bulunan iğneler de metal. Hızmadan da daha tehlikeli bir metal eşya. İğnelerle sınava girilebiliyorken hızmayla mı girilemiyor? Yanlış anlaşılmasın. Ben karşı değilim, ama iğne güvenli de hızma mı güvenli değil?” dedi.

Erkan TaşErkan Taş