Yaşam
Giriş Tarihi : 11-04-2021 15:52   Güncelleme : 12-04-2021 11:02

Çiğdem Tekstil, 2’inci Şubesini Ayancık’ta Açtı

Yaşadığı şehre ve ülkeye katma değer sağlamak için büyümeye devam ediyor

Çiğdem Tekstil, 2’inci Şubesini Ayancık’ta Açtı

Yapımını Ayancık Belediyesi’nin üstlendiği 200 kişilik tekstil atölyesi Çiğdem Tekstil, görkemli bir açılış töreniyle hizmete açıldı.

Açılışta konuşan Belediye Başkanı Hayrettin Kaya, “göreve gelmeden önce Ayancık halkına söz verdiğimiz ilk konu, göç veren değil göç alan bir Ayancık inşa etmekti” diyerek başladığı konuşmasına şöyle devam etti: “yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda Belediyemiz tarafından yapılan modern tekstil fabrikası ile birlikte bunun ilk adımını gerçekleştirdik.

İlçemizde istihdam sorununun ortadan kalkması için 2. tekstil fabrikasının ihalesini tamamlayıp önümüzdeki günlerde temel atma törenini gerçekleştireceğiz ve bu yıl içerisinde faaliyete geçmesini sağlayacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle tekstil fabrikamızın siz değerli Ayancık Halkına ve ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Ayancık Belediye Başkanı olarak Ayancık’ta tekstilin büyümesi, gelişmesi noktasında her türlü desteği yatırımcılara sunacağımı bir kez daha beyan ederek, Çiğdem Tekstil ailesine yaptıkları yatırımdan dolayı teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Açılışa katılan eski Belediye Başkanı Osman Belovacıklı ise vatandaşların evine aş götürebilmesine vesile olmanın da belediye başkanının görevlerinden biri olduğunu söyledi.

Belovacıklı, “bir belediye başkanının en asli görevleri arasında yol, kanalizasyon, park, bahçe düzenlemesi yapmak vardır. Fakat bana göre bu görevlerden en önemlisi de bir belediye başkanının vatandaşların evine, çoluğuna, çocuğuna aşını götürebilmesine vesile olmasıdır.

2009 yılında Gerze Belediye Başkanı olarak göreve ilk başladığımda, kapımdan günde en az 20 kişi iş diye içeri girerdi. İşte o dönemde Dolunay Tekstil bizlere fabrika kuracağız, iş yeri açacağız diyerek geldiğinde gözlerimizin içi güldü. Gerze’de işsizliğin giderilmesi, yatırımların artması için her türlü çalışmanın yanında olduk.

“İşsizlik sorununun Ayancık’ ta da yaşandığını biliyorum”

Bizler Belediyeciliğin asli görevlerinin yanı sıra sosyal sorumluluk projelerimizi de bir bir hayata geçirerek vatandaşımıza hem istihdam sağlanması, hem de el becerilerinin artması için 20’ye yakın kurs açtık ve bu kurslarda üç aylık, altı aylık süreler de işsiz insanlarımızı istihdam ederek çalıştırdık.

Gerek toplum yararına çalışma programları, gerekse de İŞKUR iş geliştirme programlarıyla seramik atölyesi, boya atölyesi, kotra yapımı gibi çeşitli kurslarla insanlarımıza maddi, manevi katma değer sağlamaya çalıştık.

İşte o dönemlerde Çiğdem Hanım ilçemize geldi, bir tekstil atölyesinde aktif olarak çalıştı. Biz Çiğdem Hanımı o dönem tanıdık, yanında durduk.

Peki, neden onun yanında bulunduk? Çünkü Çiğdem Hanım her çalıştığı yerde, işçinin, emekçinin hakkını veren, çalışanı kollayan, emeğe saygı duyan, işçisinin sigortasını yapan, maaşını kuruşu kuruşuna ödeyerek sahip çıkan birisiydi.

Derken, çalıştığı iş yerinde bazı sorunlar yaşadı ve bize gelerek “Başkanım ben Gerze’den gidiyorum” dedi. Ben de kendisine gerek sen, gerek eşin bu işi biliyorsunuz. Gelin burada küçük bir yer açın ve işe devam edin dedim. Çünkü onların kalbinin temizliğine, insanlara bakış açısını biliyordum ve göndermek istemedim.

Allah razı olsun, onlarda bizlere inanarak, güvenerek küçük bir atölye açarak çalışmaya başladılar ve şu anda Gerze’de ki işyerlerinde 60 -70 kişi çalışıyor. Burada Ayancık Belediyemizin yatırımcılar için oluşturduğu yerde ise 150 –300 çalışan sayısına ulaşacaklarına inancım tamdır” diyerek kendilerini kutladı.

Sinop Ticaret Odası Başkanı Salim Akbaş ise yapmış olduğu konuşmada, “Ayancık’ ta böyle bir işletme açılmasından dolayı büyük mutluluk yaşıyorum ve Çiğdem Tekstil Ailesini kutluyorum.

Çiğdem Tekstil’i kent ve ülkenin ekonomisine fayda sağlamak noktasında göstermiş olduğu azminden dolayı kutluyorum. Bu yatırım insanlarımıza, bilhassa kadınlarımız için gelir kapısı olacağını biliyorum” diyerek Çiğdem Tekstil yöneticilerini kutladı.

Gerze’de 2017’den bu yana 65'i kadın olmak üzere 70 kişiye ekmek kapısı olmuştu

Ayancık'a ikinci fabrikayı açmanın heyecanını, mutluluğunu yaşayan Özcan ise yapmış olduğu konuşmada, "en büyük hayalim kadın ağırlıklı bir iş yeri açmaktı. Bu hayalimi gerçekleştirdiğim için çok mutluyum. Hayalim, 200 kişi istihdam edilecek fabrikada daha çok insana dokunabileceğim, daha çok insanla temas halinde olacağım bu fabrikada kadın ağırlıklı üretim yapmaktı" ifadelerini kullandı.

“12 yaşımda tekstille tanıştım”

Özcan, "biliyorsunuz ki işinizi bilmediğiniz, çıraklığını yapmadığınız bir şeyin asla sahibi olamazsınız. Ben tekstilin tozunu küçük yaştan beri yutmuş biriyim. 12 yaşında tekstille tanıştım. Tekstile distribütörlük yaparak başladım, sırasıyla uzman yöneticilik ve süpervizörlük yaptım. Ben, patronla işçi arasında her zaman köprü görevindeydim. Bu köprülük esnasında da kendime aşıladığım doğrular vardı. Patronu düşünmek zorundaydım çünkü onun bir koluydum; işçiyi de düşünmek zorundaydım çünkü onları ben çalıştırıyorum. Yani köprü olurken o kadar eğilip büküldüm, yoruldum, piştim ki "artık bu işi kendi başıma yapmalıyım, kendi işimin patronu olmalıyım dedim ve 2017 yılında bu işe kendi işletmemizi oluşturarak start verdik” diye konuştu.

"Çalışanlarımız kadın ağırlıklı"


2012 yılında Gerze'ye geldiğini ve 2017 yılında da fabrikayı açtığını ifade eden kadın girişimci Çiğdem Özcan, "eşimden başka kimse bana inanmadı. 10 yıldır Gerze'de yaşıyorum, 4-5 yıl yönetici olarak çalıştım, yöneticilik yaptığım dönemde çok iyi insan yatırımı yaptım; önce ektim şimdi de biçiyorum. Ben Sivaslıyım ama burası artık benim de memleketim oldu. Soranlara Sivas Gerzeliyim diyorum. 3 sene geride kaldı. Sinop-Gerze'de 22 kişiyle başlamıştık 70 kişiyle çalışıyoruz. Çalışanlarımız kadın ağırlıklı. 70 kişinin 65 'i kadın, Bu bugün açılışını yaptığımız 200 kişiye istihdam sağlayacağımız Ayancık İlçesinde de bu böyle olacak” dedi.

Ürünlerin yurt dışına ihraç edildiğini belirten Özcan, "ihracat olarak Almanya'ya Hollanda'ya, Polonya'ya, Fransa'ya, Belçika'ya ürünler dikiliyor.

Biz azmimizle, samimiyetimizle burada da büyük bir aile olacağımıza inanıyoruz” diyerek katılımcılara teşekkürlerini sundu.


Açılışa, Cumhuriyet Halk Partisi Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, İlçe Kaymakamı İsmail Pendik, Belediye Başkanı Hayrettin Kaya, Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salim Akbaş, Gerze önceki dönem Belediye Başkanı Osman Belovacıklı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

AdminAdmin