Yaşam
Giriş Tarihi : 29-05-2020 13:31   Güncelleme : 29-05-2020 21:01

Cuma Namazı Öncesi, Şükür Kurbanı Kestiler

Cuma Namazı öncesinde ülke genelinde 1003 şükür kurbanı kesildi

Cuma Namazı Öncesi, Şükür Kurbanı Kestiler

Müftülük ve din görevlileri derneği ile bir hayırsever vatandaşımızın bağışı doğrultusunda, Gerze Merkez Camii Avlusunda tekbirlerle iki koç kurban edildi

Koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında camilerin, 16 Mart tarihinden itibaren cemaatle ibadete ara verildiğini kaydeden İlçe Müftülüğü, son genelge kapsamında ilçemizde de Cuma Namazının camilerde kurallara uyularak kılınacağını vurguladı.

Genelge kapsamında cami dışında ve açık alanlarda namaz kılınacağı kaydedilirken, yağmur yağması durumunda Cuma namazının cami içinde kılınacağı belirtildi.

İnsanlık tarihinde görülen en büyük salgınlardan birinin yaşandığını belirten yetkililer, bugüne kadar bir belde, şehir veya ülkede birçok salgın hastalığın yaşandığını ancak koronavirüsün dünyanın her yerine yayıldığı ve bu hastalık kapsamında camilerin ibadete kapatıldığını belirttiler.

İlçe Müftüsü Bayram Karar koçların kurban edilmesi esnasında “Allah bizlere camii mahrumiyeti yaşatmasın, camiye cemaat olmayı nasip etsin, yaptığımız duaları kabul buyursun.

Bizleri yeni nimetlerine, camiye cemaat olabilmeyi nasip etsin, sıhhatimizi, afiyetimizi daim eylesin.

Memleketimize, milletimize bütün insanlığı görünür görünmez kötülüklerden korusun.” diyerek dua etti.

Akabinde Cuma namazı cami avlusunda sosyal mesafe kuralına uygun olarak Müftü Bayram Karar tarafından kıldırıldı.

hakan akbaşhakan akbaş