Yaşam
Giriş Tarihi : 18-08-2020 15:03   Güncelleme : 20-08-2020 11:39

Emekli Oldu, Arıcılık Yapmaya Başladı

Evinin bahçesinde amatör olarak başladığı arıcılığı ilerleterek ‘doğal bal’ ticareti yapmaya başladı

Emekli Oldu, Arıcılık Yapmaya Başladı

Önceleri kendine bir meşgale olsun diye başladığı arıcılığı şimdilerde hayatının önemli bir yerine koyan Mustafa Çelebi (51) arılardan elde ettiği balları Sinop Kapalı Pazar Yerinde satıyor.

Emekli olduktan sonra Gerze’de arıcılık yapmaya başlayan Çelebi, elde ettiği doğal ürünleri pazar tezgâhında satıyor. Erfelek, Gerze, Sinop arası çalıştığını söyleyen Mustafa Çelebi, aynı zamanda Arıcılar Birliği’ne de üye olduğunu belirtiyor.

Erfelek Kestane Balı ile de uğraştığını anlatan Çelebi, “ Emekliliğim yaklaştığı zaman kendime bir hobi, meşgul olabileceğim bir iş bulmak istedim. Bunun için de bana arıcılığın uygun olacağını düşündüm ve arıcılık yapmaya başladım. Önceden de yapıyordum zaten fakat şu sıralar vaktim çok olduğu için bu işe daha da çok odaklanabiliyorum.

Güzel ve zevkli bir meslek, herkese öneririm. Bal zaten çok faydalı, şifalı, özellikle bu koronavirüs salgınında vücut bağışıklığı için büyük önem arz ediyor.

Satışlarımız normal; artması için havaların soğuması gerekiyor, yaz mevsiminde bal pek tercih edilmiyor. Zaten üretim yeni yeni başladığı için önümüzdeki aylardan çok umutluyum. Kışa doğru satışlar inşallah daha da iyi olacak.

Ben boş zamanlarımda ne kahvehaneye giderim ne de başka bir yere. Vaktimi sadece doğanın içinde, arılarımla birlikte geçiriyorum.

Kestane balını 170 TL, Kara Kovan Balını (içinde mum olmayan) 80 TL, kavanoz süzme balları ve petekli çiçek ballarını ise 50 TL’den satışa sunuyorum.” İfadelerini kullandı.

AdminAdmin