Yaşam
Giriş Tarihi : 09-12-2022 15:09   Güncelleme : 09-12-2022 16:40

Emniyet Dolandırıcılara Karşı Uyarıyor

Gerze İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, broşür dağıtarak vatandaşları dolandırıcılığa karşı uyardı

Emniyet Dolandırıcılara Karşı Uyarıyor

İlçe Emniyet Müdürlüğü Ekipleri ilçemiz Cuma pazarı girişinde stant kurarak dolandırıcılıklara karşı vatandaşlara uyarı broşürü dağıttı, bilgilendirmelerde bulundu.

Telefonla arayarak kendini polis, asker, hâkim, savcı olarak tanıtıp para, kimlik bilgileri, banka hesap bilgilerini isteyen dolandırıcılara itibar etmemeleri gerektiğini, bu konuda dikkat edilmesi gereken hususları anlatan broşür dağıttı.

Gerze İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından, “kendisini kamu görevlisi polis, asker, hâkim, savcı olarak tanıtıp, banka hesabınızın, telefon hattınızın teröristlerce kullanıldığı, örgütlere yardımda bulunulduğu, yakalanan suçluların üzerinden kimliğinizin çıktığı, suça karıştığınızı ve size kurtarmak için yapılacak operasyonda kullanmak için para, altın, kimlik bilgileri, banka hesap kart veya şifre bilgilerini isteyen kişilere itibar etmeyiniz.

Savcı ya da polis sizden operasyon için yardım istemez. Kamu görevlileri sizden hesap numarası, para veya altın istemez. Güvenliğiniz için Bu kişilere itibar etmeyiniz” şeklinde açıklama yapıldı.

AdminAdmin