Yaşam
Giriş Tarihi : 11-11-2016 10:30   Güncelleme : 11-11-2016 15:16

Erfelek Kestanesi Gerze'de Pazara İndi

Kestanenin kilogramının 15 liraya kadar yükselmesi üreticiyi memnun etti.

Erfelek Kestanesi Gerze'de Pazara İndi

Türkiye’nin en önemli kestane üretim merkezlerinden Erfelek’te kestanenin kilogramının 15 liraya kadar yükselmesi üreticiyi memnun etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Erfelek Ziraat Odası Başkanı Ali Koca, kestane fiyatlarının bir hafta içinde yükseldiğini belirtti. Kestanede bu yükselişi beklediklerini belirten Koca, “kestane fiyatları pahallanınca üretici elindeki kaliteli kestaneleri pazara indirmeye başladı” dedi.

Erfelek’ten İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere birçok ile kestane gönderildiğini vurgulayan Ziraat Odası Başkanı, talep çok yoğun olunca ve üreteci de elindeki kaliteli kestaneleri ucuza satmamakta direnince fiyatlar yükseldi” açıklamasında bulundu.

 

Kestane üretimi azaldı

İlçede kestane ticaretiyle uğraşan Mehmet Özcan da, kestanede yaşanan yıllık toplam ürün düşüklüğünün işlerini olumsuz etkilediğinden bahsetti. “Geçtiğimiz yıllarda haftada 200 ton kestane alımı yaparken, şimdi sezonda 200 tonu zor buluyoruz” şeklinde konuşan Özcan, bunun sebebini ağaçların yıllar geçtikçe kuruması ve yerine yenilerinin dikilmemesine bağladı. Geçtiğimiz senelerde Türkiye’nin her yerine ürün gönderdiklerini söyleyen Özcan, bu yıl ürün az olduğu için her yere gönderemediklerini sözlerine ekledi.


Gerze Pazarında Erfelek Kestanesi:


Erkan TaşErkan Taş