Yaşam
Giriş Tarihi : 28-12-2020 11:05   Güncelleme : 28-12-2020 12:26

Gelen Elektrik Faturasına İsyan Etti

İlçemiz Atatürk Mahallesinde ikamet eden Cengiz Öztürk, 1679 TL gelen elektrik faturasına tepki gösterdi

Gelen Elektrik Faturasına İsyan Etti

2 çocuk babası olan ve inşaat sektöründe çalışan Öztürk, yüksek gelen elektrik faturası karşısında gerekli yerlere sözlü ve yazılı olarak müracaat ettiğini fakat kendisine kabul gören bir cevap verilmediğini ifade etti.

Yetkililere bir kez de gazetemiz üzerinden sesini duyurmak isteyen Öztürk, "4 Aralık 2020 tarihinde bana YEPAŞ' tan 1679 liralık bir elektrik faturası geldi. Fatura bana fazla geldiği için önce Gerze İşletme Şefliğine ardından da YEDAŞ ve YEPAŞ' a itirazda bulundum.

Yetkililerde bana 1 Ocak 2020 ile Temmuz 2020 tarihleri arasında saatin yüzde 60 eksik yazdığını; bu sebeple de farkın bu kadar fazla geldiğini ifade ettiler. Fakat bana ifade edilen tarihler arasında da ben her ay ortalama 150 TL elektrik faturası ödedim.

Bunun üzerine bende yazılı ve sözlü olarak ilgili kurumlara itirazda bulundum.

Hadi ben 1’inci ay ile 7’inci ay arasında az fatura ödemiş olayım fakat 7’inci aydan bugüne yine ortalama 150 TL elektrik faturası ödedim. Yıllardır ortalama 150 TL civarında elektrik faturası ödüyorum, fakat 4 Aralık tarihinde gelen bu yüksek faturaya anlam veremiyorum" diyerek burada bir hata yapıldığını yetkilerden bir çözüm beklediğini ifade etti.

"Zaten bu pandemi sürecinde insanların hangi şartlarda çalıştığı ortada. Ben yağmurda, çamurda çoluğumun çocuğumun rızkını sağlamaya çalışırken birde bana 1679 TL fatura gelmesini anlayabilmiş değilim" diyerek konunun biran önce açıklığa kavuşmasını istedi.

AdminAdmin