Yaşam
Giriş Tarihi : 12-01-2017 13:39   Güncelleme : 16-01-2017 13:27

Gerze Müftüsü, Küçük Çocukları Elleriyle Besledi

Gerze Müftüsü Bayram Karar, 4-6 yaş grubu Kur’an Kursu öğrencileri ve velileriyle buluştu

Gerze Müftüsü, Küçük Çocukları Elleriyle Besledi

Gerze Müftüsü Bayram Karar, 4-6 yaş grubu Kur’an Kursu öğrencileri ve velileriyle buluştu. Karar, küçük çocukları elleriyle besledi. Minik öğrenciler de okudukları dualarla büyük beğeni topladı.

Merkez Kur’an Kursu ve Hacı Musa Sarıkaya Kur’an Kursu’nun 4-6 yaş aralığındaki öğrencileri, İskele Çay Bahçesi’nde ilçemiz müftüsüyle tanıştı. Geçtiğimiz ay da Kur’an kurslarının büyük yaştaki öğrencileriyle buluşan Karar, kadınlara yönelik farklı organizasyonlar yapacaklarının müjdesini verdi. Şu an planlama aşamasında olduklarını belirtirken, sohbetler ve seminerler olacağını da sözlerine ekledi.

 

“Müslümanız; sokaktayız, çarşıdayız, pazardayız”

“Müslüman demek sorumlu insan demektir” şeklinde konuşan Karar, Müslümanlığın sorumlu davranmayı emrettiğini söyledi. Anne, baba, amir, memur, kim olursak olalım sorumluluklarımızın bilincinde olmamız gerektiğini hatırlattı.

 

İslam’ın geldiği ilk günden bugüne kadar, İslam’ın kapalı kapılar ardında yaşanan bir din olmadığının ve kıyamete kadar da olmayacağının altını çizen Müftü Karar, “Müslümanız sokaktayız, Müslümanız çarşıdayız, Müslümanız pazardayız. Müslüman olarak devamlı hayatın içindeyiz”  dedi.

 

Hz. Hatice, Hz. Fatıma, Hz. Ayşe, Hz. Ebubekir, Hz. Osman gibi geçmiş dönemlerde yaşamış İslam şahsiyetlerini önrek almamız gerektiğini söyleyen Karar, “Ben de bu çağın İslami şahsiyetleri gibi olmalıyım diye düşünmemiz gerekiyor. Aksi takdirde her şey tarihten ibaret kalacak” şeklinde konuştu. Bugünü yaşadığımızı ve  bugünün sorumluluğunun tamamen bizim üzerimizde olacağını aktaran Karar, bizim de geçmiş dönemde yaşamış düzgün şahsiyete sahip kişileri modelleyerek onlar gibi davranmamız gerektiğini aktardı.


Gazetemize teşekkür etti

Gazetemize ve gazetemiz çalışanları da teşekkür eden Bayram Karar, “Daha önceki haberimize katıldınız. Bizi yalnız bırakmıyorsunuz ve siz de kendi meslek alanınız dâhilinde bize katkı sağlamaya çalışıyorsunuz” dedi.

 

“Burada öğrendiklerimizi hayata geçiriyoruz. Bu buluşma, İslam adına öğrendiklerimizin önemli bir parçasıdır” diyen ilçemiz müftüsü, bu organizasyonu ileriki dönemlerde farklı sivil toplum örgütleriyle de yapmayı temenni ettiğini söyledi.

 

İlçe vaizi Mehmet Cemal Yılmaz da, Gerze Müftülüğü bünyesinde kurulmuş olan “Aile ve Dini Rehberlik Bürosu” olduğunu söyledi. Yılmaz, “her türlü sıkıntı ve sorununuzda size yardımcı olabilmek için büromuza bekliyoruz” derken, bu birlikteliğin devam etmesini istediğini belirtti.

Erkan TaşErkan Taş