Yaşam
Giriş Tarihi : 24-02-2017 12:52   Güncelleme : 27-02-2017 18:09

Gerze'de Yüzlerce Yıllık Ağaç Keşfedildi

Gerze Ultra Doğa Yürüyüşçüleri tarafından bulunan kavlan ağacının gövde genişliğini ölçmek için 12 kişi aynı anda içine girdi

Gerze'de Yüzlerce Yıllık Ağaç Keşfedildi

İlçemize bağlı Güzelyurt Köyü’nde yüzlerce yıllık kavlan ağacı bulundu. Gerze Ultra Doğa Yürüyüşçüleri tarafından bulunan asırlık kavlan ağacının gövde genişliğini ölçmek için 12 kişi aynı anda içine girdi.

 

Asırlık çınar ağacı, Gerze’ye 25 kilometre uzaklıkta bulunan 150 haneli Güzelyurt Köyü sınırları içerisindeki Çerkez Yaylası’nda keşfedildi. Grup tarafından Güzelyurt Köyü’ne yapılan doğa yürüyüşü esnasında keşfedilen yüzlerce yıllık ağacın gövdesi açık durumda. Açıklıktan içeri giren 12 grup üyesi, ağacın genişliğini kendi yöntemleriyle ölçmüş oldu.

 

Koruma altına alınmalı

Grup üyelerinden Osman Uyanık, ağacı tesadüfen keşfettiklerini belirterek, “belki de bin yıllık bir ağaçtan bahsediyoruz. Doğanın bu zamana kadar bizden gizlediği bu güzelliği tesadüfen ortaya çıkardık. Böylesine, tarihe kafa tutarcasına ayakta kalmayı başarabilmiş ağaçların insan eliyle katledilmeden önce, yetkililer tarafından incelenip koruma altına alınması lazım” şeklinde konuştu.


Kaynak: Gerze'nin Sesi
Haber: Kaan TÖNGELCİ






Erkan TaşErkan Taş